+36 (30) 555 7766

Hírmorzsák Blog

Mar
14

Egy hét a francia életstílus jegyében…

Mar 14 | írta | 0 hozzászólás
2017. március 21-én, a tavasz első napján immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az 5 kontinens, 150 országának részvételével zajló, a francia gasztronómiát ünneplő Goût de France / Good France. Idén először, Debrecent képviselve az IKON is csatlakozik a francia ételek, ízek bemutatásához.
elolvasom
Mar
10

Ismét DiningCity Étterem Hét az IKON-ban!

Mar 10 | írta | 0 hozzászólás
2017. március 13-18. között ismét részt veszünk a DiningCity Országos Étterem Hét rendezvényén. Még van néhány szabad asztalunk, mely csak Rátok vár…
elolvasom
Feb
10

SVÉT tagok közös vacsoraestje

Feb 10 | írta | 0 hozzászólás
Hosszú egyeztetések, közös főzések, kóstolások után végre megszületett a Macok – IKON vacsoraest menüje. Az ételsorhoz illő borokról a St. Andrea pincészet gondoskodik. Részletek…
elolvasom
Feb
01

Ismét „Valentinozunk” az IKON-ban!

Feb 01 | írta | 0 hozzászólás
Ne feledjétek, közeledik február 14-e! Ha szeretnétek meglepni párotokat Valentin napon egy kellemes estével, mi segítünk! Séfünk, Csomós Andris egy különleges menüt állított össze Nektek erre az alkalomra…
elolvasom
Feb
01

Újabb SVÉT tag a vendégünk!

Feb 01 | írta | 0 hozzászólás
Február 17-én Eger városának két jeles képviselője lesz a vendégünk: a Macok Bisztró és Borbár, mely elhozza Nektek a történelmi város hangulatát, és a St. Andrea Pincészet borásza, aki a kitűnő borokról gondoskodik a vacsorához.
elolvasom
Jan
23
2013-ban már vendégünk volt a tokaji borvidék két jeles pincészete, a Balassa és a Gizella Borászat. Balassa István és Szilágyi László a furmintok, hárslevelűk és sárga muskotályok nagy szakértői egy Kamra Borest keretében mesél nekünk arról, mi történt velük az elmúlt négy évben…
elolvasom
Dec
20

Ikon recept, a Mi ajándékunk!

Dec 20 | írta | 0 hozzászólás
Pulykamell almával, kaláccsal töltve, sült petrezselyem pürével
elolvasom
Dec
08

Ajándékozz IKON-t Karácsonyra!

Dec 08 | írta | 0 hozzászólás
Üvegbe zártuk a nyarat! Ajánlatunk az IKON Kamra kínálatából…
elolvasom
Nov
30

Sanzon Tokaj évjárat bemutató az IKON-ban

Nov 30 | írta | 0 hozzászólás
Erdőbénye új köntösben…..
elolvasom
Nov
09

Liba menü november 10-12. között

Nov 09 | írta | 1 hozzászólás
„Aki Márton napján libát nem eszik, egész évben éhezik!”
elolvasom
Nov
09

Vendégünk az Anyukám Mondta !!!

Nov 09 | írta | 1 hozzászólás
November 18-án együtt főz a SVÉT két fenegyereke az Anyukám Mondta és az Ikon étterem…
elolvasom
Oct
10

Ha október, akkor újra Étterem Hét

Oct 10 | írta | 0 hozzászólás
Lead: Idén ősszel október 10-16. között kerül megrendezésre az Országos Étterem Hét, melyen jó szokásához híven részt vesz az IKON étterem is. Még van szabad asztalunk! Várunk Benneteket!
elolvasom
Sep
08
Szeptember 11-én Veszprém felé vesszük az irányt, hiszen nem maradhatunk ki az év legjobban várt gasztrorandevújáról, a SVÉT 8.0-ról.
elolvasom
Sep
08

Back to basics…

Sep 08 | írta | 0 hozzászólás
Füstölünk, pácolunk, konfitálunk, szuvidálunk, befőttet rakunk és uborkát kovászolunk – mert a modern konyhatechnológia mellett jó visszatérni az alapokhoz is.
elolvasom
Aug
05
A nyári szabadságunk alatt sem lazsáltunk: napok óta nyüzsög a konyha, mindenki az új étlapra készül, köztük a nemrég visszatért régi-új kolléga, Csomós András séf is.
elolvasom
Jun
30

Nyári pihenésre megyünk

Jun 30 | írta | 0 hozzászólás
Júliusban mi is szabadságra megyünk: július 25. és augusztus 4. között bezárunk pár napra.
elolvasom
May
10

Előttünk a nagy fesztiválszezon

May 10 | írta | 0 hozzászólás
Mindig megtisztelő számunkra, ha meghívást kapunk egy-egy fesztiválra, gasztronómiai rendezvényre. Főleg, ha az a Bocuse d’Or Europe döntő és a budapesti Gourmet Fesztivál…
elolvasom
May
10
Régóta dédelgetett tervünk válik valóra JÚNIUS 11-12-én a Debrecziner Gourmet Fesztivállal. Nagy gasztro bulit csapunk a Nagyerdőn SVÉT-es, debreceni és sok más étteremmel az ország számos pontjáról, hogy méltóképp vigyük hírét a debreceni párosnak. 
elolvasom
Apr
12

4 évesek leszünk, és ezt idén is megünnepeljük!

Apr 12 | írta | 0 hozzászólás
Aki még nem hallotta volna, áprilisban újra szülinapot ünneplünk és ez már a NEGYEDIK lesz. Szokásunkhoz híven terasz partit csapunk sok-sok gasztrós és nem gasztrós baráttal, ismerőssel, na és persze Veletek!
elolvasom
Apr
08

Kézműves sörök estje a Kamrában!

Apr 08 | írta | 0 hozzászólás
Ha szereted a söröket, ott a helyed a következő Kamra Esten!
elolvasom
Mar
30

Izgalmas programok a Kamrában áprilisban is!

Mar 30 | írta | 0 hozzászólás
Sörrel, borral, pálinkával folytatódik a Kamra Estek programsorozatunk.
elolvasom
Mar
07

Folytatódik új programsorozatunk, a Kamra Estek!

Mar 07 | írta | 0 hozzászólás
Új programsorozatot indítunk márciustól!
elolvasom
Mar
02

Exkluzív Nőnapi Aszú Kóstoló - nem csak nőknek!

Mar 02 | írta | 0 hozzászólás
Ha kifogytál a nőnapi ajándékötletekből, egy nem mindennapi gasztroélménnyel segítünk a fejtörésben. Nőnapi Aszú Kóstolóval készülünk a hölgyeknek, mert egy kis kényeztetés minden nőnek jár!
elolvasom
Mar
02

Elindult a foglalás az Étterem Hétre!

Mar 02 | írta | 0 hozzászólás
Idén sem maradunk ki az Országos Étterem Hétből! Március 21. és 27. között csak erre az alkalomra készült, 3 fogásos menüvel várunk Titeket, mindössze 4.900Ft-os áron.
elolvasom
Mar
02
Kellemes hétvégi kikapcsolódást ígérünk új programsorozatunkkal, a Kamra Estekkel. Lesz itt minden a borozástól a söresten át a pálinkakóstolóig. Itt találod a programlistát.
elolvasom
Feb
04

Az IKON bemutatja: A Nagy Furmint Vacsora

Feb 04 | írta | 0 hozzászólás
Debrecenben először! 6 furmint, 6 különböző pince 1 vacsorán az IKON-ban!
elolvasom
Jan
27

Az IKON-ban is Valentinozunk!

Jan 27 | írta | 0 hozzászólás
Február 14-én, vasárnap meghosszabbított nyitva tartással várjuk a szerelmeseket a csak erre az alkalomra összeállított, 5 fogásos vacsorával és ajándék koktéllal!
elolvasom
Jan
11

Február 29-ig ingyen IKON minden gyereknek! ⃰

Jan 11 | írta | 0 hozzászólás
Családi akcióval indítjuk 2016-ot!
elolvasom
Jan
11

IKON Kamra: fenékig tejfel

Jan 11 | írta | 0 hozzászólás
Január 12-én, kedden nyílik az IKON nagyon új, nagyon hangulatos, nagyon Kamra része. Mi nagyon várjuk!
elolvasom
Dec
17

A nagy átalakítás

Dec 17 | írta | 0 hozzászólás
Januárban leállunk pár napra, hogy véghezvigyük régóta dédelgetett tervünket: jön az új kávézós-borozós előtér, valamint az IKON Kamra rengeteg újdonsággal és saját termékekkel!
elolvasom
Nov
26

Karácsonyra, pulóver helyett..

Nov 26 | írta | 0 hozzászólás
Lepd meg szeretteidet IKONikus ajándékokkal! Rendeld meg saját termékeinket: A Cívis habzóbort, a Be an IKON 100% kézműves kávét, a Főni kézműves szürkebarát borunkat vagy válassz ajándékutalványaink közül!
elolvasom
Nov
26

Ünnepi nyitva tartás

Nov 26 | írta | 0 hozzászólás
Összegyűjtöttük az év végi nyitva tartásra vonatkozó információkat.
elolvasom
Nov
26
Megjelent a világ egyik legismertebb étteremkalauzának új kiadványa, melyben megőriztük helyünket Magyarország legjobb vidéki éttermei között.
elolvasom
Nov
26

Ünnepi Sauska borvacsora decemberben az IKON-ban

Nov 26 | írta | 0 hozzászólás
Ritka, muzeális tételekkel érkezik a Sauska Pincészet a december 9-i borvacsoránkra
elolvasom
Nov
06
Debrecenben először mutatkozik be Bott Frigyes - folytatjuk nagy sikerű borvacsora sorozatunkat.
elolvasom
Nov
06

Van egy jó ötletünk karácsonyra…

Nov 06 | írta | 0 hozzászólás
Amikor már karácsonyi reklámokat látunk, legtöbben akkor döbbenünk rá, hogy közeleg az örök fejtörés időszaka: mit tegyünk a fa alá. Mi segítünk pár tippel.
elolvasom
Oct
06
Következő borvacsoránkon különleges ritkaságokkal mutatkozik be az egri Kovács Nimród Winery.
elolvasom
Oct
06
Örömmel jelentjük be, hogy a „kistestvér” új mérföldkőhöz érkezett: hamarosan nyílik a belvárosi IKON Street gyorsétterem!
elolvasom
Oct
06

Októberben újra Étterem Hét!

Oct 06 | írta | 0 hozzászólás
Még van szabad helyünk az Étterem Hétre, siess, ha nem akarsz lemaradni!
elolvasom
Sep
17

Igen, van ajándékutalványunk. Nem is akármilyen!

Sep 17 | írta | 0 hozzászólás
„Meglepném a családomat egy IKON vacsorautalvánnyal. Van Önöknél erre lehetőség?” – hangzik el gyakran a kérdés. A válaszunk pedig: „Természetesen van”.
elolvasom
Sep
01

Szeptemberben újra SVÉT!

Sep 01 | írta | 1 hozzászólás
Idén is összejövünk a stílusos vidéki éttermekkel, hogy megmutassuk, milyen az igazi, vidéki, szívből jövő vendéglátás. A helyszín ezúttal Pannonhalma.
elolvasom
Sep
01

Megújult az uzsonna menünk!

Sep 01 | írta | 0 hozzászólás
Ha délután megéheznél, ugorj be hozzánk egy könnyű, de annál finomabb uzsonnára! Megújult délutáni menüvel várunk!
elolvasom
Sep
01

Pezseg, mint mi - A Cívis, az IKON saját habzóbora

Sep 01 | írta | 0 hozzászólás
Nyárbúcsúztatóként, munka utáni lazításként, egyetemindításhoz…tökéletes választás a Cívis.
elolvasom
Jun
10

Egy Cívis itt, egy Cívis ott

Jun 10 | írta | 0 hozzászólás
Játssz velünk, és nyerj Cívis-t, az IKON saját habzóborát!
elolvasom
Jun
10

Hello nyár, hello nyári étlap

Jun 10 | írta | 0 hozzászólás
Friss, nyári, új, vízillatú, levendula és napsárga. Megérkezett újdonsült nyári étlapunk.
elolvasom
May
15

Helyszín: az IKON

May 15 | írta | 0 hozzászólás
Rendezd nálunk családi vagy üzleti rendezvényeidet! Legyen az egy céges vacsora, csapatépítő, privát borkóstoló, szülinap vagy osztálytalálkozó - mindenre van egy ötletünk.
elolvasom
May
15

Gourmet Fesztivál: ott a helyünk.

May 15 | írta | 0 hozzászólás
Igazi gasztronómiai seregszemle a hazai vendéglátás legjavával. Ebből mi sem maradhatunk ki: az IKON és az IKON Street is felvonul a Gourmet Fesztiválon.
elolvasom
May
15

Vidd haza az IKON-t!

May 15 | írta | 0 hozzászólás
Elkészült. Megérkezett. Becsomagoltuk. Bemutatjuk: az IKON saját borát, és kávéját.
elolvasom
Apr
24

IKON 3. szülinapi party

Apr 24 | írta | 1 hozzászólás
Már csak párat kell aludni, és izzítjuk a sütőket, megtöltjük a poharakat, pörköljük a kávét és indulhat az IKON 3. szülinapi bulija.
elolvasom
Apr
09

Harmadik IKON születésnap

Apr 09 | írta IKON Resaturant | 0 hozzászólás
Sül a burger, fröccsen a debreceni, finom koktélok, kávépörkölés, jó borok, jó társaság – ez vár rád az IKON 3. szülinapi buliján.
elolvasom
Mar
24

Új szín a tavaszba, új szín az étlapra…

Mar 24 | írta | 0 hozzászólás
Ahogyan a piacon szezonálisan változik a kínálat, úgy nálunk is megújul az étlap. Kigondoltuk, megfőztük, borral párosítottuk, bezöldítettük. Engedjétek meg, hogy bemutassuk a 2015-ös, kora tavaszi étlapunkat.
elolvasom
Mar
24

St. Andrea és Kaláka Borvacsora

Mar 24 | írta IKON Resaturant | 0 hozzászólás
Bemutatkozik a St. Andrea borászat, többek között a Mária és Örökké boraikkal, valamint Alkonyi László borszakértő, a Kaláka Pince alapítója saját, különleges desszertborát hozza el az IKON vendégeinek.
elolvasom
Mar
04

Nőnapi ebéd

Mar 04 | írta IKON Resaturant | 0 hozzászólás
Lepje meg kedvesét Nőnap alkalmából egy kellemes ebéddel!
elolvasom
Feb
06

Furmint Február

Feb 06 | írta IKON Resaturant | 1 hozzászólás
A hosszú szünetünk után február 9-től újra várjuk vendégeinket a hét minden napján! Februárban 10% kedvezményt biztosítunk furmint boraink árából, hogy még teljesebbé tegyük gasztro élményeiket.
elolvasom
Feb
06

IKON Valentin

Feb 06 | írta IKON Resaturant | 1 hozzászólás
Egy vacsora, amely garantáltan leveszi kedvesedet a lábáról, és melyre egy olyan menüsort állítottunk össze, ami igazán különleges egy igazán különleges alkalomhoz.
elolvasom
Jan
20

Nyitva tartás változás

Jan 20 | írta | 2 hozzászólás
Mindenkinél vannak időszakok, amikor egy kicsit megpihen: feltöltődik, erőt gyűjt az előtte álló kihívásokhoz.
elolvasom
Dec
10

ÚJ NYITVA TARTÁS!

Dec 10 | írta IKON Restaurant | 1 hozzászólás
A nagy érdeklődésre való tekintettel december 8-tól hétfőnként is nyitva vagyunk. Köszönjük, hogy ennyien bizalmat szavaztak nekünk!
elolvasom
Dec
01

Monsieur Cabernet Franc az IKON-ban

Dec 01 | írta IKON Restaurant | 0 hozzászólás
Decemberi borvacsoránkon Malatinszky Csaba lesz a vendégünk
elolvasom
Oct
31
Novemberi borvacsoránkon ismét a tökéletességre törekszünk: a Heimann család kiváló minőségű borait ötvözzük Pataky Péter séf szakértelmével.
elolvasom
Oct
22

Új évszak – új étlap

Oct 22 | írta IKON Resaturant | 1 hozzászólás
Amikor eltűnik a paradicsom és előbújnak a gombák, amikor almát rágcsálunk ropogós barack helyett… ezek jelzik az ősz és az új étlap beköszöntét.
elolvasom
Oct
22
Az este, amikor a szekszárdi Heimann borok és az IKON séfje találkoznak…
elolvasom
Oct
14

Stabilan tartja a sapkát az IKON

Oct 14 | írta | 0 hozzászólás
Megjelent a 2015-ös Gault&Millau étteremkalauz, melyben továbbra is tartjuk sapkás pozíciónkat. Nagy eredmény viszont, hogy a tavalyi 13-ról 14 pontra nőtt az IKON minősítése.
elolvasom
Oct
06

Rózsaszín október

Oct 06 | írta IKON Resaturant | 0 hozzászólás
Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja. Idén mi is csatlakozunk a Magyarországon egyedülálló kezdeményezéshez.
elolvasom
Sep
10

SVÉT 6.0 hivatalos kisfilm

Sep 10 | írta IKON Resaturant | 0 hozzászólás
Vasárnap tartották éves gasztronómiai rendezvényüket a Stílusos Vidéki Éttermek, a helyszín ezúttal a debreceni Nagyerdő, a házigazda pedig az IKON étterem volt. Nézzétek szeretettel a hivatalos kisfilmet!
elolvasom
Sep
02

SVÉT 6.0 Debrecen

Sep 02 | írta IKON Resaturant | 0 hozzászólás
Folytatódik a nagysikerű, a vidéki éttermek legjavát bemutató Stílusos Vidéki Éttermiség programsorozat.
elolvasom
Jul
12

Minden jót Andris!

Jul 12 | írta | 1 hozzászólás
Sok sikert kívánunk sous chefünknek
elolvasom
Jun
11

Columbia Supremo kávé az IKON-ban

Jun 11 | írta | 1 hozzászólás
Aki ismer bennünket tudja: a tökéletességre törekszünk. Tökéletes fogásokat tökéletes kávéval szabad lezárni. Megkerestük Debrecen egyetlen kávépörkölőjét, Tóth Gábort (Cut&Coffee, Mokka) készítsen számunkra egy csúcsminőségű, egyedi pörkölésű kávét. Szerencsére nem volt messze ☺.
elolvasom
May
29

Tripadvisor elismerést kapott az IKON!

May 29 | írta | 0 hozzászólás
Az egyik legismertebb utazási portál, a Tripadvisor felhasználói a debreceni éttermek közül az IKON-t sorolták a legelőkelőbb helyre, és ezzel 2014-ben kiérdemeltük a weboldal „Certificate of Excellence” díját!
elolvasom
May
23

Gourmet Fesztivál: idén is mindenből a legjobbat

May 23 | írta | 0 hozzászólás
Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a hazai gasztro-fesztiválok legnívósabbja, a Gourmet Fesztivál.
elolvasom
Apr
01

KÉT évesek lettünk

Apr 01 | írta | 2 hozzászólás
IKON Születésnapi Party – Együtt ünnepelünk Mautner Zsófival és az Anyukám Mondtával!
elolvasom
Apr
25

Whisky est

Apr 25 | írta | 1 hozzászólás

elolvasom
Apr
07

BORhétfő

Apr 07 | írta IKON | 0 hozzászólás
Az IKON Debrecen hagyományteremtő céllal szervezi meg az első BORhétfőt.
elolvasom
Mar
14

Férfi Nap a Séfakadémiában

Mar 14 | írta | 0 hozzászólás
Március 7.-én estére egy Steak estet hirdetett a főzőiskola.
elolvasom
Mar
06

Ludányi Balázs • Centurio Szőlőbirtok borvacsora

Mar 06 | írta | 0 hozzászólás
A kézműves konyha találkozása a kézműves borásszal.
elolvasom
Feb
05

Valentin napi vacsora

Feb 05 | írta | 1 hozzászólás
Töltsön el pár kellemes órát kedvesével a vidék legjobb éttermében!
elolvasom
Jan
31
Pataky Péter nagy lendülettel kezdte meg a keleti országrészek meghódítását a fine dining számára
elolvasom
Jan
21

Ikon séfek a Séfakadémiában

Jan 21 | írta Séfakadémia | 0 hozzászólás
Szeretettel Várjuk Önt is a Séfakadémiába, ahol séfjeinkkel együtt főzhet!
elolvasom
Dec
04

Bolyki és Bukolyi évzáró borest

Dec 04 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás

elolvasom
Nov
04

Merjünk nagyot álmodni!

Nov 04 | írta Séfakadémia | 0 hozzászólás
Egy tehetséges fiatalember a Tisza parton mert nagyot álmodni! A munkája és a hobbija összeforrt, így nem csoda, hogy megszerzett tudását kamatoztatni szeretné - legnagyobb örömünkre kis hazánkban, sőt városunkban, Debrecenben.
elolvasom
Oct
31

Unod a zoknit?

Oct 31 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Elege van az unalmas ajándékokból vagy nem tudja eldönteni, milyen ajándékkal lepje meg szeretteit?
elolvasom
Oct
29

Libavacsora november 7-én

Oct 29 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás

elolvasom
Oct
21
Végy egy vállalkozó kedvű társaságot, fűszerezd meg a Séffel és a szádban omló falatokkal. Nos, sikerült már egy jó nagyot nyelni?
elolvasom
Oct
14

TeHéNtÁnC BoRvAcSoRa 10.22.

Oct 14 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
A „Hetedhét” határon túl, A „Százrejtekű” erdőn is túl, ott, ahol a „Tehéntánc” az úr, kezdődik az Orsolya birodalom.
elolvasom
Oct
12
A kalauz az adott pontszámmal a konyha teljesítményét értékeli, és nem az étterem külsőségeit vagy a kiszolgálást. A tesztelések anonim módon történnek, a tesztelő nem fedi fel magát, számláját minden esetben saját maga fizeti ki és a felhasznált alapanyagok minőségét, frissességét és szezonalitását,az elkészítés professzionalitását...
elolvasom
Sep
24

Mi is csatlakoztunk az ÉTTEREM HÉTHEZ!

Sep 24 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Mi az Étterem Hét? 2013. október 14. és 20. között, az Országos Étterem Hét ideje alatt egységesen 3.300 Ft-ért kínáljuk (szervízdíjjal együtt) egy-egy 3 fogásos menüt!
elolvasom
Sep
23

Tanulj az IKON séfjeitől!

Sep 23 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Már foglalhatóak a Séfakadémia FELNŐTT kurzusai séfjeink vezetésével. Isteni falatokkal, otthon is jól használható konyhai trükkökkel és fogásokkal várunk!
elolvasom
Aug
28

VASÁRNAPI EBÉD - szeptember 1.

Aug 28 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Míg a felnőttek esznek, a gyerekeket játszószobával várjuk! 10 %kedvezményt biztosítunk előzetes asztalfoglalás esetén!
elolvasom
Aug
21
Kulináris randevú 2013. szeptember 8-án, Noszvajon 12 étterem, 12 világnézet, 12 kreatív séf, egy küldetés: stílusos vidéki vendéglátás!
elolvasom
Aug
06
Minden vasárnap 12:00 órától 15:00 óráig
elolvasom
Aug
02
2013. augusztus 17. szombat 21:00-23:00 Helyszín: Sesztina Galéria, Hal Köz 3. - Sesztina udvar
elolvasom
Jul
16

András, gondoltad volna?

Jul 16 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
Interjú séf helyettesünkkel és teremfőnökünkkel a Népszabadság Top 50-ben elért helyezés apropóján
elolvasom
Jul
08
Nagyon izgalmas lehetőség adódott a debreceni Ikon étterem számára, amikor egy ismerősükön keresztül bemutatkozási lehetőséghez jutottak az orosz fővárosban. A kihívás óriási: egy elegáns moszkvai étteremben kell a magyar konyha hetét megrendezni, egy modern, magyar menüvel. A tét még nagyobb.
elolvasom
Jul
08
Két menüsort kínáltak, a vacsorára kilenc fogást. Különlegesen elkészített és tálalt ételsorokkal mutatták be a magyar konyhaművészetet az orosz fővárosban, ahol a tervek szerint hosszú évek után ismét magyar étterem nyílhat.
elolvasom
Jul
05

Az IKON lett a legjobb vidéki étterem!

Jul 05 | írta Népszabadság | 0 hozzászólás
Nagy megtiszteltetés érte a debreceni IKON Éttermet: a Népszabadság TOP 50 legjobb magyar éttermek kiadványának rangsora alapján a vidéki éttermek közül a legjobbnak, az országos sorrendben pedig a 7. legjobbnak bizonyultak. A vendégek elismerése arra ösztönzi az éttermet, hogy továbbra is elhivatottan képviselje Debrecent és a helyi gasztronómiai...
elolvasom
Jun
24

Debreceni gulyásos hot dog

Jun 24 | írta Dining Guide | 0 hozzászólás
Az idei Budai Gourmeten több étterem street foodot is felvonultatott a kínálatban. A tiszai harcsasonkával és eper-joghurt-bazsalikom desszertet is kínáló debreceni IKON is így tett és az idei gulyás témát gyúrta át kicsit.
elolvasom
Jun
24
Jun
17

Bemutatjuk Debrecen IKONJAIT!

Jun 17 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Második állomásához érkezett az Ikon Étterem „Bemutatjuk Debrecen ikonjait” elnevezésű sorozata. A kezdeményezés célja, hogy megismertesse a város lakóival, illetve a számos idelátogató turistával Debrecen hazai- és nemzetközi szinten is elismert, Debrecen közgyűlése által kitüntetett személyiségeit, akikre a cívisváros méltán büszke.
elolvasom
Jun
14

Hagyományteremtő I. IKON PEZSEGŐ

Jun 14 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Pezsegj az IKONban, kóstold meg a legjobb rozékat, habzóborokat és egy igazi Champagne-t. Az első 20 előfoglalásos asztaltársaságot különleges kóstolóval ajándékozza meg Pataky Péter séfünk! Prosecco kóstolóval kedveskedünk az érdeklődő járókelőknek is csinos hostess lányok segítségével!
elolvasom
Jun
12
Nyár van, és végre tobzódunk a szezon roppanós alapanyagaiban, hiszen kibújt a spárga, a piaci standok pedig roskadoznak a zsenge zöldségféléktől. Megragadtuk a fonott kosarunkat, megpakoltuk mogyoróburgonyával, zöldspárgával és friss vargányával, hiszen ami egyszerre terem, az remekül harmonizál a tányéron is.
elolvasom
Jun
11

Láttad már kedvenc éttermed konyháját?

Jun 11 | írta Mercs Emese | 0 hozzászólás
„Előrebocsátom, hogy korábban csak annyit tudtam az IKON étteremről, hogy egy exkluzív, gyönyörűen kialakított, de drága étterem. Kiderült azonban, hogy egy minőségi kézműves konyhát üzemeltető étteremről van szó, ahol mindennel szemben elsőbbséget élvez az alapanyagok minősége, az egyszerűség, a letisztultság és a szezonalitás."
elolvasom
Jun
10

Nem kell félni a … gulyástól

Jun 10 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Régóta tartja magát az a sztereotípia, hogy melyik három szó jut eszébe először egy külföldinek Magyarországról: a puszta, a csikós és a gulyás. Úgy tűnik, az idei OTP Klub Gourmet Fesztivál szervezői, abszolút nem ijedtek meg ettől a gyakran nekünk is kényes közhelytől. Egyfajta fricskaként, de pontosan a gulyást állították hazánk legnagyobb gaszt...
elolvasom
May
21
A magyar gasztrokultúra esszenciájának számító Gourmet Fesztiválon egy időben és egy helyen találkozhatsz a LEGJOBB HAZAI ÉTTERMEKKEL, borászatokkal és gourmet boltokkal!
elolvasom
May
06
Legújabb borestünk alakalmával egy hosszú múltra tekintő családi pincészetet hozunk el Szekszárdról , ahol Mészáros Pál a tiszta ízű, egyenes vonalú, szélsőségektől mentes borokat készít.
elolvasom
Apr
10

Bemutatjuk Debrecen Ikonjait

Apr 10 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Debrecen Város Díszpolgára cím adományozásával a Debrecen közgyűlése kifejezésre juttatja nagyrabecsülését azok iránt, akik egész életükben a város és lakossága érdekében munkálkodtak, illetőleg elismeri azok életművét, akik maradandót alkottak, hozzájárulva ezzel a város szellemi és anyagi gyarapodásához, városunk nemzetközi hírnevének erősítéséhe...
elolvasom
Apr
10

Hogyan készülünk a borestekre?

Apr 10 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
A pincészetek kiválasztásánál fontos szempont, hogy olyan borászatoknak adjunk megjelenési lehetőséget, melyek évek óta értéket képviselnek.
elolvasom
Mar
11
A tavasz félig már betette a lábát a konyhánkra. A télre jellemző gumós zöldségeket lassan felváltják a ropogós,tavaszi hajtások és zöldségek, melyeket bátran és bőven használunk új étlapunkon.
elolvasom
Mar
08
Nincs semmi laca-faca, felesleges túlgondolás, de ezen a viszonylag "rusztikusabb" fogáson is érződik, hogy milyen kifinomultan bánik az alapanyagokkal Pataky Péter. Ha Debrecenbe utazunk, kötelező betérni az IKON-ba.
elolvasom
Mar
07
"Pannonhalma mintegy királyi széken lebeg az alatta ellapult sík felett, hosszan elnyúlt szőlők végében. Szent Márton a monostor hegye alatt fekszik, játékos gyümölcseivel. Mindenfelé látni nyomait az itt bölcsen és erővel munkáló kéznek."
elolvasom
Feb
25

TOP 20 ÉTTEREM (2012) – Dining Guide

Feb 25 | írta Food & Wine | 0 hozzászólás
A DINING GUIDE TOP 20 étterme 2012-ben iránymutatóul szolgálhat azok számára, akik arra is kíváncsiak, hogy vajon melyik magyarországi étteremben számíthatnak a kor színvonalának leginkább megfelelő minőségű éttermi élményre.
elolvasom
Feb
15
Amikor tavaly ősszel először jártam a debreceni Ikonban, a profi konyha, illetve az igényes vendégtér rögtön megfogott, sőt, a meglepetés erejével hatott. Egy helyi ismerős ajánlására vacsoráztunk itt, és bevallom, nem számítottam arra, hogy egy olyan étteremben fogunk enni Debrecenben, ami bárhol a világon megállná a helyét.
elolvasom
Feb
16

OROSZ EST AZ IKON ÉTTEREMBEN

Feb 16 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Oroszország gazdag gasztronómiai és kulturális hagyománnyal bír. Ahogy Magyarországon is, Oroszországban is új korszakát éli a konyhakultúra. Bátran nyúlnak vissza a 17. századi hagyományokhoz, amit új formában, sajátos interpretációban prezentálnak, éppen úgy, ahogyan mi tesszük itt, Debrecenben.
elolvasom
Feb
13
Olaszország a világ egyik legjelentősebb bortermelő országa. A szőlőtermesztés és a borkészítés története az ókorba nyúlik vissza, amikor az első szőlőtőkék megérkeztek Görögországból Kr. e. 800 körül.
elolvasom
Feb
08

Valentin napi vacsora

Feb 08 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás

elolvasom
Feb
07
Tenuta dell'Ornellaia 1981-ben alakult, Toszkána egy gyönyörű, érintetlen részén. Kezdetektől fogva, misszió volt, hogy kiváló borokat készítsenek. Ez a szenvedély elkötelezettséggel párosulva, és az egyedülálló terroir, rendkívüli mikroklíma, már hozta is a Tenuta dell'Ornellaia nagy sikerét és elismerését, mint az egyik legfontosabb pincészet a...
elolvasom
Feb
06
A Sassicaia bor története egyben Bolgheri borvidék története is.
elolvasom
Jan
17

Tokaj Gyöngyszemei | IKON Borest

Jan 17 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
Január 26-ai borestünkön két borBARÁT, Balassa István és Szilágyi László csodálatos furmintjai és hárslevelűi vonulnak fel az IKON étteremben.
elolvasom
Jan
16

ÚJ NYITVA TARTÁS

Jan 16 | írta | 0 hozzászólás
Kedves Vendégeink! Január 15-tól éttermünk a vasárnapi és hétfői napokon zárva tart. A hétfői napokon személyzetünk számára szakmai továbbképzéseket szervezünk.
elolvasom
Jan
10
Pataky Péter chef-re és az IKON csapatára jellemző, hogy mindig kerülik a sablonokat és a közhelyes menüket, így nem meglepő, hogy az idei karácsonyi étlapjuk sem szokványosra kerekedett ki.
elolvasom
Jan
08

Burger Blog

Jan 08 | írta Burger Blog | 1 hozzászólás
Karácsony után pár nappal a cívisvárosban jártunk, ahol immár egy éve szemezgethetnek a helyi lakosok az Ikon étterem kínálatából. Természetesen mi sem csak úgy reformálni mentünk oda, egy klasszikus burgert néztünk ki a kínálatból.
elolvasom
Dec
28
Idén Debrecenben is izgalmas dolgok történtek, megnyitotta kapuit a város első csúcsétterme, az IKON. Pataky Péter séf értékel és jelez előre 2013-ra.
elolvasom
Dec
19

Új nyitva tartás

Dec 19 | írta Gálik Judit | 2 hozzászólás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy éttermünk január 1-e és 15-e között zárva tart. Ezen időszak alatt, annak érdekében, hogy a megszokott magas minőség emelkedjen, az étterem renováláson esik át, a személyzetet szakirányú továbbképzésben részesítjük.
elolvasom
Dec
19

Citromos - birsalmás libaleves

Dec 19 | írta CHILI&VANILIA | 0 hozzászólás
Néhány hete Debrecenben jártam, ahol egy rendezvényen az ételeimet szolgálták fel. A vendégektől rengeteg kíváncsiságot, kedvességet és szeretetet kaptam, sikert arattak a mérsékelten, de picit egzotikusra hangolt fogásaim.
elolvasom
Dec
11

A Palócleves miatt újra eljönne a cseh államfő

Dec 11 | írta HAON | 0 hozzászólás
Debrecen - Minden fogás után üres tányért küldött vissza a konyhába.
elolvasom
Dec
10
Idén májusban nyílt meg az IKON Debrecen étterem, amely külföldön tanult, tehetséges séfjével és komoly ambícióival a cívisvárost is bekapcsolhatja a felpezsdült országos gasztronómiai vérkeringésbe.
elolvasom
Dec
09
Ha lehetőségünk van, próbáljunk jó minőségű pisztrángot szerezni. A halakat lepikkelyezzük, kifilézzük, és egy órára 6%-os sóoldatba tesszük.
elolvasom
Dec
05

VÁCLAV KLAUS kedvence a palócleves

Dec 05 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
2012. december 5-én Kósa Lajos, Debrecen Város polgármestere ebédet adott Václav Klaus, a Cseh Köztársaság elnöke tiszteletére éttermünkben.
elolvasom
Nov
17

IKON Borest Balla Géza boraival

Nov 17 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
2012. november 22. 19:00 Első borestünk alkalmával BALLA GÉZA PRÉMIUM borcsaládjának tételeit mutatjuk be. A Ménesi borvidék érdekes, izgalmas szín- és ízvilága megbabonázza a vendégeket, mert a Balla bor ”… szikrát ad a szerelemnek, szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak”.
elolvasom
Nov
11

Pacalkodás

Nov 11 | írta Gálik Judit | 2 hozzászólás
Az egyik legmegosztóbb alapanyag, amit a konyhában használunk. Még a mai felvilágosult gasztronómiai kultúrkörben, ahol nem nagy kunszt szívet, tüdőt és vesét enni, a pacal vékony jégen táncol. Legtöbben irtóznak tőle, pedig sosem kóstolták, mások határozottan elutasítják, mert már valahol kóstolták, de páran – még ha nem is a critical mass- felhúz...
elolvasom
Nov
09

Teadélután

Nov 09 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás

elolvasom
Nov
07

Grey Goose

Nov 07 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Az italt a kilencvenes évek közepén találta ki Sidney Frank, aki arra lett figyelmes, hogy a dotcom business robbanásával rengeteg lett az újgazdag fiatal, akik mohón vágytak új, különleges italokra, és már unták a prémium kategóriás Absolut vodkát.
elolvasom
Nov
02

Márton Napi Libanapok

Nov 02 | írta Gálik Judit | 2 hozzászólás

elolvasom
Oct
27

Borbaráti oktatás

Oct 27 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
Új borlapunk lesz a legjobb bizonyíték arra, hogy novembertől nemcsak konyhánkat, hanem a magyar kézműves borászatokat is szeretnénk a középpontba állítani. Borlapunk francia és közismertebb magyar borai mellett kiemelt helyet kapnak magyar kézműves borászok értékes tételei, melyeket szeretnénk megismertetni és megszerettetni a hozzánk betérő ve...
elolvasom
Oct
22

DEGUSZTÁCIÓS menü

Oct 22 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
A DEGUSZTÁCIÓS menü a gasztronómiai kísérletezés platformja, ahol bátran nyúlunk szezonális alapanyagainkhoz, és ahol elengedhetjük a fantáziánkat azon vendégeink örömére, akik egy vacsora alkalmával már szeretnének komplex képet kapni rólunk.
elolvasom
Oct
18

IKON ebéd

Oct 18 | írta Gálik Judit | 4 hozzászólás
Friss alapanyagokból, gyors kiszolgálással kínálunk alternatív lehetőséget azoknak, akik IKON minőségben, kedvezményes áron szeretnének ebédelni.
elolvasom
Oct
16

SÉFasztal

Oct 16 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
Szívünk csücske, éttermünk legizgalmasabb része. Népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy előre kell rá helyet foglalni, cserébe olyan kulináris élményben részesítjük, amilyennel Debrecenben még nem találkozott.
elolvasom
Sep
17

Borzselé

Sep 17 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
Étkezés végén a franciák sajtot esznek, csipegetnek mellé egy kis szőlőt, pirított mandulát, és cseverésznek egy kicsit pár pohár bor mellett. Miért ne tehetnénk mi is ezt egy kis magyar leleménnyel fűszerezve? Lágy sajtkrémmel, ropogós mandulamorzsával, gusztusosan rezgő borzselével.
elolvasom
Sep
17

Brokkolileves

Sep 17 | írta Gálik Judit | 2 hozzászólás
A világ nem érti, miért vagyunk ennyire leveses nép. Pedig csak rá kell nézni erre a smaragdzölden világító krémlevesre, éreznünk kell intenzív ízét, selymes textúráját és a kérdés válik értelmetlenné, nem a mi szenvedélyünk. A brokkoli színét blansírozással ejtettük rabul.
elolvasom
Sep
17

Grillezett libamáj

Sep 17 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Nemzetközi találkozó: amikor a magyar libamáj és a francia mézes kenyér egy húron pendül. Franciaországban a pain d’epice olyan, mint nekünk a kalács, frenetikus reggel egy pohár tejjel, de még jobb előételként libamájjal és lédús piaci körtével.
elolvasom
Aug
17

Abszolút zöld

Aug 17 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Brokkolikrémleves sajtkrémes pirítóssal A levesporok gyártói egészen biztosan nem belőlünk fognak meggazdagodni, sőt, még azt sem engedjük meg nekik, hogy a küszöbünket átlépjék – amennyiben nem enni jönnek hozzánk.
elolvasom
Aug
17

Az alapanyagok tisztelete

Aug 17 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
Nálunk minden egyes hozzávaló, ami a beszerzés és feldolgozás rendszerén áthalad, a lehető legjobb állapotában, a lehető legnagyobb odaadással és gondossággal készül. Kihasználjuk a szezonalitás adta lehetőségeket, a friss gyümölcsökből előszeretettel készítünk házi szörpöt, lekvárokat, a zöldségekből csatnit és savanyúságot.
elolvasom
Aug
14

A kezdet

Aug 14 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Az IKON még nem létezett, amikor már tudtuk, szükségünk van rá. Nem hagyományos értelemben, ahogyan egy étteremre van szüksége egy városnak, hanem úgy, ahogyan Debrecennek egy mozgalmas, megújulni képes, élményközpontú kulináris műhelyre.
elolvasom
Aug
05
Mielőtt bekerültem az IKON csapatába, majdnem mindig olyan érzésem volt, hogy a gasztronómia iránti elkötelezettségemmel és őrületemmel tökéletesen egyedül vagyok szélesebb környezetemben.
elolvasom
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
hírlevél feliratkozás

Közösségi média
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Az Ikon  |  Étlap  |  IKON ebéd  |  Borlap  |  Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat