+36 (30) 555 7766

Hírmorzsák Blog

- Gálik Judit
Dec
04

Bolyki és Bukolyi évzáró borest

Dec 04 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás

elolvasom
Oct
31

Unod a zoknit?

Oct 31 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Elege van az unalmas ajándékokból vagy nem tudja eldönteni, milyen ajándékkal lepje meg szeretteit?
elolvasom
Oct
29

Libavacsora november 7-én

Oct 29 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás

elolvasom
Oct
14

TeHéNtÁnC BoRvAcSoRa 10.22.

Oct 14 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
A „Hetedhét” határon túl, A „Százrejtekű” erdőn is túl, ott, ahol a „Tehéntánc” az úr, kezdődik az Orsolya birodalom.
elolvasom
Sep
24

Mi is csatlakoztunk az ÉTTEREM HÉTHEZ!

Sep 24 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Mi az Étterem Hét? 2013. október 14. és 20. között, az Országos Étterem Hét ideje alatt egységesen 3.300 Ft-ért kínáljuk (szervízdíjjal együtt) egy-egy 3 fogásos menüt!
elolvasom
Sep
23

Tanulj az IKON séfjeitől!

Sep 23 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Már foglalhatóak a Séfakadémia FELNŐTT kurzusai séfjeink vezetésével. Isteni falatokkal, otthon is jól használható konyhai trükkökkel és fogásokkal várunk!
elolvasom
Aug
28

VASÁRNAPI EBÉD - szeptember 1.

Aug 28 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Míg a felnőttek esznek, a gyerekeket játszószobával várjuk! 10 %kedvezményt biztosítunk előzetes asztalfoglalás esetén!
elolvasom
Aug
21
Kulináris randevú 2013. szeptember 8-án, Noszvajon 12 étterem, 12 világnézet, 12 kreatív séf, egy küldetés: stílusos vidéki vendéglátás!
elolvasom
Aug
06
Minden vasárnap 12:00 órától 15:00 óráig
elolvasom
Aug
02
2013. augusztus 17. szombat 21:00-23:00 Helyszín: Sesztina Galéria, Hal Köz 3. - Sesztina udvar
elolvasom
Jul
16

András, gondoltad volna?

Jul 16 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
Interjú séf helyettesünkkel és teremfőnökünkkel a Népszabadság Top 50-ben elért helyezés apropóján
elolvasom
Jun
24
Jun
17

Bemutatjuk Debrecen IKONJAIT!

Jun 17 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Második állomásához érkezett az Ikon Étterem „Bemutatjuk Debrecen ikonjait” elnevezésű sorozata. A kezdeményezés célja, hogy megismertesse a város lakóival, illetve a számos idelátogató turistával Debrecen hazai- és nemzetközi szinten is elismert, Debrecen közgyűlése által kitüntetett személyiségeit, akikre a cívisváros méltán büszke.
elolvasom
Jun
14

Hagyományteremtő I. IKON PEZSEGŐ

Jun 14 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Pezsegj az IKONban, kóstold meg a legjobb rozékat, habzóborokat és egy igazi Champagne-t. Az első 20 előfoglalásos asztaltársaságot különleges kóstolóval ajándékozza meg Pataky Péter séfünk! Prosecco kóstolóval kedveskedünk az érdeklődő járókelőknek is csinos hostess lányok segítségével!
elolvasom
Jun
12
Nyár van, és végre tobzódunk a szezon roppanós alapanyagaiban, hiszen kibújt a spárga, a piaci standok pedig roskadoznak a zsenge zöldségféléktől. Megragadtuk a fonott kosarunkat, megpakoltuk mogyoróburgonyával, zöldspárgával és friss vargányával, hiszen ami egyszerre terem, az remekül harmonizál a tányéron is.
elolvasom
Jun
10

Nem kell félni a … gulyástól

Jun 10 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Régóta tartja magát az a sztereotípia, hogy melyik három szó jut eszébe először egy külföldinek Magyarországról: a puszta, a csikós és a gulyás. Úgy tűnik, az idei OTP Klub Gourmet Fesztivál szervezői, abszolút nem ijedtek meg ettől a gyakran nekünk is kényes közhelytől. Egyfajta fricskaként, de pontosan a gulyást állították hazánk legnagyobb gaszt...
elolvasom
May
21
A magyar gasztrokultúra esszenciájának számító Gourmet Fesztiválon egy időben és egy helyen találkozhatsz a LEGJOBB HAZAI ÉTTERMEKKEL, borászatokkal és gourmet boltokkal!
elolvasom
May
06
Legújabb borestünk alakalmával egy hosszú múltra tekintő családi pincészetet hozunk el Szekszárdról , ahol Mészáros Pál a tiszta ízű, egyenes vonalú, szélsőségektől mentes borokat készít.
elolvasom
Apr
10

Bemutatjuk Debrecen Ikonjait

Apr 10 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Debrecen Város Díszpolgára cím adományozásával a Debrecen közgyűlése kifejezésre juttatja nagyrabecsülését azok iránt, akik egész életükben a város és lakossága érdekében munkálkodtak, illetőleg elismeri azok életművét, akik maradandót alkottak, hozzájárulva ezzel a város szellemi és anyagi gyarapodásához, városunk nemzetközi hírnevének erősítéséhe...
elolvasom
Apr
10

Hogyan készülünk a borestekre?

Apr 10 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
A pincészetek kiválasztásánál fontos szempont, hogy olyan borászatoknak adjunk megjelenési lehetőséget, melyek évek óta értéket képviselnek.
elolvasom
Mar
11
A tavasz félig már betette a lábát a konyhánkra. A télre jellemző gumós zöldségeket lassan felváltják a ropogós,tavaszi hajtások és zöldségek, melyeket bátran és bőven használunk új étlapunkon.
elolvasom
Mar
07
"Pannonhalma mintegy királyi széken lebeg az alatta ellapult sík felett, hosszan elnyúlt szőlők végében. Szent Márton a monostor hegye alatt fekszik, játékos gyümölcseivel. Mindenfelé látni nyomait az itt bölcsen és erővel munkáló kéznek."
elolvasom
Feb
16

OROSZ EST AZ IKON ÉTTEREMBEN

Feb 16 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Oroszország gazdag gasztronómiai és kulturális hagyománnyal bír. Ahogy Magyarországon is, Oroszországban is új korszakát éli a konyhakultúra. Bátran nyúlnak vissza a 17. századi hagyományokhoz, amit új formában, sajátos interpretációban prezentálnak, éppen úgy, ahogyan mi tesszük itt, Debrecenben.
elolvasom
Feb
08

Valentin napi vacsora

Feb 08 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás

elolvasom
Jan
17

Tokaj Gyöngyszemei | IKON Borest

Jan 17 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
Január 26-ai borestünkön két borBARÁT, Balassa István és Szilágyi László csodálatos furmintjai és hárslevelűi vonulnak fel az IKON étteremben.
elolvasom
Dec
19

Új nyitva tartás

Dec 19 | írta Gálik Judit | 2 hozzászólás
Tájékoztatjuk Önöket, hogy éttermünk január 1-e és 15-e között zárva tart. Ezen időszak alatt, annak érdekében, hogy a megszokott magas minőség emelkedjen, az étterem renováláson esik át, a személyzetet szakirányú továbbképzésben részesítjük.
elolvasom
Dec
09
Ha lehetőségünk van, próbáljunk jó minőségű pisztrángot szerezni. A halakat lepikkelyezzük, kifilézzük, és egy órára 6%-os sóoldatba tesszük.
elolvasom
Dec
05

VÁCLAV KLAUS kedvence a palócleves

Dec 05 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
2012. december 5-én Kósa Lajos, Debrecen Város polgármestere ebédet adott Václav Klaus, a Cseh Köztársaság elnöke tiszteletére éttermünkben.
elolvasom
Nov
17

IKON Borest Balla Géza boraival

Nov 17 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
2012. november 22. 19:00 Első borestünk alkalmával BALLA GÉZA PRÉMIUM borcsaládjának tételeit mutatjuk be. A Ménesi borvidék érdekes, izgalmas szín- és ízvilága megbabonázza a vendégeket, mert a Balla bor ”… szikrát ad a szerelemnek, szárnyat a gondolatoknak, kandallótüzet a barátságnak”.
elolvasom
Nov
11

Pacalkodás

Nov 11 | írta Gálik Judit | 2 hozzászólás
Az egyik legmegosztóbb alapanyag, amit a konyhában használunk. Még a mai felvilágosult gasztronómiai kultúrkörben, ahol nem nagy kunszt szívet, tüdőt és vesét enni, a pacal vékony jégen táncol. Legtöbben irtóznak tőle, pedig sosem kóstolták, mások határozottan elutasítják, mert már valahol kóstolták, de páran – még ha nem is a critical mass- felhúz...
elolvasom
Nov
09

Teadélután

Nov 09 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás

elolvasom
Nov
07

Grey Goose

Nov 07 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Az italt a kilencvenes évek közepén találta ki Sidney Frank, aki arra lett figyelmes, hogy a dotcom business robbanásával rengeteg lett az újgazdag fiatal, akik mohón vágytak új, különleges italokra, és már unták a prémium kategóriás Absolut vodkát.
elolvasom
Nov
02

Márton Napi Libanapok

Nov 02 | írta Gálik Judit | 2 hozzászólás

elolvasom
Oct
27

Borbaráti oktatás

Oct 27 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
Új borlapunk lesz a legjobb bizonyíték arra, hogy novembertől nemcsak konyhánkat, hanem a magyar kézműves borászatokat is szeretnénk a középpontba állítani. Borlapunk francia és közismertebb magyar borai mellett kiemelt helyet kapnak magyar kézműves borászok értékes tételei, melyeket szeretnénk megismertetni és megszerettetni a hozzánk betérő ve...
elolvasom
Oct
22

DEGUSZTÁCIÓS menü

Oct 22 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
A DEGUSZTÁCIÓS menü a gasztronómiai kísérletezés platformja, ahol bátran nyúlunk szezonális alapanyagainkhoz, és ahol elengedhetjük a fantáziánkat azon vendégeink örömére, akik egy vacsora alkalmával már szeretnének komplex képet kapni rólunk.
elolvasom
Oct
18

IKON ebéd

Oct 18 | írta Gálik Judit | 4 hozzászólás
Friss alapanyagokból, gyors kiszolgálással kínálunk alternatív lehetőséget azoknak, akik IKON minőségben, kedvezményes áron szeretnének ebédelni.
elolvasom
Oct
16

SÉFasztal

Oct 16 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
Szívünk csücske, éttermünk legizgalmasabb része. Népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy előre kell rá helyet foglalni, cserébe olyan kulináris élményben részesítjük, amilyennel Debrecenben még nem találkozott.
elolvasom
Sep
17

Borzselé

Sep 17 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
Étkezés végén a franciák sajtot esznek, csipegetnek mellé egy kis szőlőt, pirított mandulát, és cseverésznek egy kicsit pár pohár bor mellett. Miért ne tehetnénk mi is ezt egy kis magyar leleménnyel fűszerezve? Lágy sajtkrémmel, ropogós mandulamorzsával, gusztusosan rezgő borzselével.
elolvasom
Sep
17

Brokkolileves

Sep 17 | írta Gálik Judit | 2 hozzászólás
A világ nem érti, miért vagyunk ennyire leveses nép. Pedig csak rá kell nézni erre a smaragdzölden világító krémlevesre, éreznünk kell intenzív ízét, selymes textúráját és a kérdés válik értelmetlenné, nem a mi szenvedélyünk. A brokkoli színét blansírozással ejtettük rabul.
elolvasom
Sep
17

Grillezett libamáj

Sep 17 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Nemzetközi találkozó: amikor a magyar libamáj és a francia mézes kenyér egy húron pendül. Franciaországban a pain d’epice olyan, mint nekünk a kalács, frenetikus reggel egy pohár tejjel, de még jobb előételként libamájjal és lédús piaci körtével.
elolvasom
Aug
17

Abszolút zöld

Aug 17 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Brokkolikrémleves sajtkrémes pirítóssal A levesporok gyártói egészen biztosan nem belőlünk fognak meggazdagodni, sőt, még azt sem engedjük meg nekik, hogy a küszöbünket átlépjék – amennyiben nem enni jönnek hozzánk.
elolvasom
Aug
17

Az alapanyagok tisztelete

Aug 17 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
Nálunk minden egyes hozzávaló, ami a beszerzés és feldolgozás rendszerén áthalad, a lehető legjobb állapotában, a lehető legnagyobb odaadással és gondossággal készül. Kihasználjuk a szezonalitás adta lehetőségeket, a friss gyümölcsökből előszeretettel készítünk házi szörpöt, lekvárokat, a zöldségekből csatnit és savanyúságot.
elolvasom
Aug
14

A kezdet

Aug 14 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Az IKON még nem létezett, amikor már tudtuk, szükségünk van rá. Nem hagyományos értelemben, ahogyan egy étteremre van szüksége egy városnak, hanem úgy, ahogyan Debrecennek egy mozgalmas, megújulni képes, élményközpontú kulináris műhelyre.
elolvasom
Aug
05
Mielőtt bekerültem az IKON csapatába, majdnem mindig olyan érzésem volt, hogy a gasztronómia iránti elkötelezettségemmel és őrületemmel tökéletesen egyedül vagyok szélesebb környezetemben.
elolvasom
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Kezdőlap  |  Az Ikon  |  Étlap  |  Itallap  |  Séfajánlat
Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat  |  Oldaltérkép  |  Hírlevelek
hírlevél feliratkozás

Közösségi média
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Az Ikon  |  Étlap  |  IKON ebéd  |  Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat