+36 (30) 555 7766

Hírmorzsák Blog

- recept
Dec
20

Ikon recept, a Mi ajándékunk!

Dec 20 | írta | 0 hozzászólás
Pulykamell almával, kaláccsal töltve, sült petrezselyem pürével
elolvasom
Jun
24
Dec
09
Ha lehetőségünk van, próbáljunk jó minőségű pisztrángot szerezni. A halakat lepikkelyezzük, kifilézzük, és egy órára 6%-os sóoldatba tesszük.
elolvasom
Nov
11

Pacalkodás

Nov 11 | írta Gálik Judit | 2 hozzászólás
Az egyik legmegosztóbb alapanyag, amit a konyhában használunk. Még a mai felvilágosult gasztronómiai kultúrkörben, ahol nem nagy kunszt szívet, tüdőt és vesét enni, a pacal vékony jégen táncol. Legtöbben irtóznak tőle, pedig sosem kóstolták, mások határozottan elutasítják, mert már valahol kóstolták, de páran – még ha nem is a critical mass- felhúz...
elolvasom
Sep
17

Borzselé

Sep 17 | írta Gálik Judit | 1 hozzászólás
Étkezés végén a franciák sajtot esznek, csipegetnek mellé egy kis szőlőt, pirított mandulát, és cseverésznek egy kicsit pár pohár bor mellett. Miért ne tehetnénk mi is ezt egy kis magyar leleménnyel fűszerezve? Lágy sajtkrémmel, ropogós mandulamorzsával, gusztusosan rezgő borzselével.
elolvasom
Sep
17

Brokkolileves

Sep 17 | írta Gálik Judit | 2 hozzászólás
A világ nem érti, miért vagyunk ennyire leveses nép. Pedig csak rá kell nézni erre a smaragdzölden világító krémlevesre, éreznünk kell intenzív ízét, selymes textúráját és a kérdés válik értelmetlenné, nem a mi szenvedélyünk. A brokkoli színét blansírozással ejtettük rabul.
elolvasom
Sep
17

Grillezett libamáj

Sep 17 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Nemzetközi találkozó: amikor a magyar libamáj és a francia mézes kenyér egy húron pendül. Franciaországban a pain d’epice olyan, mint nekünk a kalács, frenetikus reggel egy pohár tejjel, de még jobb előételként libamájjal és lédús piaci körtével.
elolvasom
Aug
17

Abszolút zöld

Aug 17 | írta Gálik Judit | 0 hozzászólás
Brokkolikrémleves sajtkrémes pirítóssal A levesporok gyártói egészen biztosan nem belőlünk fognak meggazdagodni, sőt, még azt sem engedjük meg nekik, hogy a küszöbünket átlépjék – amennyiben nem enni jönnek hozzánk.
elolvasom
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Kezdőlap  |  Az Ikon  |  Étlap  |  Itallap  |  Séfajánlat
Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat  |  Oldaltérkép  |  Hírlevelek
hírlevél feliratkozás

Közösségi média
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Az Ikon  |  Étlap  |  IKON ebéd  |  Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat