+36 (30) 555 7766

Hírmorzsák Blog

Feb
07

Bologheri, Tenuta Dell’Ornellaia, Ornellaia 2006 Superior

2013-02-07 08:46 | írta Vállai Béla
Bologheri, Tenuta Dell’Ornellaia, Ornellaia 2006 Superior

Lássuk a bort, amiről sokan álmodnak!

Ornellaia Superior a pincészet csúcsbora

2006-ban szerencsére a hőmérséklet soha nem volt túl magas, és ez lehetővé tette, hogy a szőlők jó, aromás potenciálokat dolgozzanak ki. Kézzel szedve, kis 15kg-os dobozokban szállítva a pincészetbe, majd további másodlagos minőségi kézi válogatás, biztosítja, hogy a lehető legjobb szőlők kerüljenek a borba. Gyengéd, kíméletes préselést, mely minden más szőlő fajtától elkülönítve történik, erjesztés követi, mely szintén dűlő szelektáltan megy végbe, összesen 66 féle alapbor készül.
Az érlelési idő összességében 24 hónap, melyben 12 hónap után a végső keveréket még 6hónapig tölgyfahordóban érlelik, majd ezt követi a 12 hónapos palackban történő érlelés. Kétségtelenül buja, mélység és a "bőség" jellemzi, erős, koncentrált bor, amelynek intenzitása azonnal nyilvánvaló. Illatban komplex, gazdag jegyeket mutat. Édes, sűrű csomagolt tannin és az élénk savak, adnak itt csodálatos harmóniát, ezáltal teret adva egy nagyon elegáns bor létrejöttének.


Címkék: Bologheri | Ornellaia Superior | bor blog
Megosztás  |  

Hozzászólások




Ellenőrző kód
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Kezdőlap  |  Az Ikon  |  Étlap  |  Itallap  |  Séfajánlat
Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat  |  Oldaltérkép  |  Hírlevelek
hírlevél feliratkozás

Közösségi média
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Az Ikon  |  Étlap  |  IKON ebéd  |  Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat