+36 (30) 555 7766

Hírmorzsák Blog

Dec
20

Ikon recept, a Mi ajándékunk!

2016-12-20 14:03 | írta
Ikon recept, a Mi ajándékunk!

Hozzávalók 4 főre:


- 4 nagy szelet (1 szelet kb. 15-18 dkg) pulykamell


- 30 dkg kalács

- 2 db Granny smith (zöld) alma


- 30 dkg petrezselyemgyökér

- 2 dl főzőtejszín

- 20 dkg vaj

- olaj

- 1db tojás


- 4-8 szelet bacon

- 1 citrom

- alaplé

- 1 csokor petrezselyemzöld

- só, bors, kakukkfű, őrölt fahéj, őrölt gyömbér


A pulykaszeleteket 6%-os sóoldatban pihentetjük 2 órán át. A húst hideg vízben lemossuk, szárazra töröljük, majd kiklopfoljuk. Az almákat meghámozzuk, kockára vágjuk és belehelyezzük a citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. A kalácsot szintén felkockázzuk, vajon megpirítjuk, majd egy keverőtálba rakjuk. A lecsöpögtetett almákat és az egész tojást hozzáadjuk a kalácskockákhoz, belemorzsolunk egy kevés kakukkfűvet és a vaj negyedét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, kevés őrölt fahéjjal és az őrölt gyömbérrel. Alaposan összekeverjük a tölteléket, szétosztjuk a négy szelet pulykamellen, majd föltekerjük. A húst baconba göngyöljük, serpenyőben elősütjük, majd 180 C°-os sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, kb. 2 cm-es karikákra vágjuk és olajon megpirítjuk. Kevés alaplével puhára pároljuk, vajjal és tejszínnel dúsítjuk, majd botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, egy kevés citromlével beállítjuk a savasságát. A megsült töltött pulykát felszeleteljük és a petrezselyempüré mellé tálaljuk, friss almaszeletekkel díszítjük.

Sóoldat készítése: 1 l vízhez hozzáadunk 6 dkg sót.


Címkék: karácsony | ikon recept
Megosztás  |  

Hozzászólások




Ellenőrző kód
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Kezdőlap  |  Az Ikon  |  Étlap  |  Itallap  |  Séfajánlat
Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat  |  Oldaltérkép  |  Hírlevelek
hírlevél feliratkozás

Közösségi média
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Az Ikon  |  Étlap  |  IKON ebéd  |  Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat