+36 (30) 555 7766

Hírmorzsák Blog

Sep
23

Tanulj az IKON séfjeitől!

2013-09-23 15:26 | írta Gálik Judit

Már foglalhatóak a Séfakadémia főzőtanfolyamai séfjeink vezetésével. Isteni falatokkal, otthon is jól használható konyhai trükkökkel és fogásokkal várunk az alábbi napokon!

PATAKY PÉTER séf

A Tisza partján nőttem fel, egyik nagyapám horgászott, másik vadászott. Mindig volt otthon friss hal, vad, az árnyas kertekből pedig került friss zöldség, gyümölcs. Megtanultam, hogy a paradicsom nyáron finom, a szőlő ősszel zamatos, a borsó pedig tavasszal édes igazán. Tanulóéveimet Angliában töltöttem, ahol rengeteget tanulhattam, a legjobb séfektől. Alig vártam aztán, hogy hazatérhessek, és a környékbeli kiváló alapanyagokból alkothassak, a gyermekkor ízeit és emlékeit, az eltanult fortélyokat ötvözhessem a magyar föld adta kincsekkel. Az én konyhám ilyen. Alapanyag centrikus, néha klasszikus, néha modern.

De mi a helyzet a többi emberrel? Ők miért főznek?
Vannak az anyukák, akik a szeretteiknek főznek szívvel, lélekkel. Akik egy-egy hosszú nap után is mosollyal az arcukon teszik az ételt a család elé. A nagymamák, akik alig várják, hogy az unokák házilekvártól maszatos arccal ücsörögjenek az asztal körül. A férfiak, akik úgy gondolják (talán jogosan), hogy a hölgyek szívéhez ez az egyik ösvény. A hölgyek pedig egyenesen vallják, hogy a férfiakhoz a gyomrukon keresztül vezet az út. (Azért van még pár fortély…) Mi a közös mindebben? A szeretet. A főzés közelebb hozza az embereket. A családot, a barátokat, a szerelmeseket. Nem véletlen, hogy a konyha a lakás szíve. Biztos többek voltak már olyan házibuliban, ahol a végén mindenki a konyhában kötött ki. Ott alakult ki a legjobb beszélgetés. Sokak voltak már üzleti tárgyaláson, ahol egy jó ebéd miatt sokkal közelebb kerültek a felek egymáshoz. Most pedig a Séfakadémián, hogy jól érezzük magunkat. Welcome in Gastronomia!

MAGYAR RETRO - 3 FOGÁS ÚJRAGONDOLVA
OKTÓBER 16. ÉS 28. 18:00
SÉF: Pataky Péter
Nincs magyar ember, aki ne szeretné a halászlevelet, viszont sokan vannak, akik rossz tapasztalatok miatt kerülik.
Ezen az órán a tökéletes halászlé titkaiba avatunk be, megmutatjuk hogyan készül a szálkamentes halászlé, aminek tetején nem úszik áthatolhatatlan olajréteg. A kelkáposztafőzelék gyerekkori rémálomból felnőttkori szerelemmé válhat, mert modernizáljuk elkészítésének lépéseit.

Menü:
-Gyors halàszlè pontygaluskàval
-Mangalicaszűz "kelkáposztafőzelèkkel"
-Macskamentàs madàrtej

    

CSOMÓS ANDRÁS sous chef

A főzés nem egzakt tudomány, hanem ízek, emlékek, formák, állagok keresése. Olyan művészet ahol szabadon lehet és kell gondolkodni önállóan, abból kiindulva hogy mit is szeretnénk elérni. Lehet ez egy emlék. Egy húsleves töltött  tyúkkal, ahogy édesapám csinálta vasárnaponként, egy paprikás mártás amilyet nagyanyám varázsolt a frissen vágott csirke alá. De néha csak arra vágyunk hogy együnk valami finomat ami gyorsan készen van és egészséges. Nekem ezt jelenti a főzés a folyamatos keresést és azt az örömöt mikor én magam vagy valaki megtalálja a főztömben azt amit keresett.

CSOKI, KÖRTE, KÁVÉ
SZEPTEMBER 30. ÉS OKTÓBER 11. 18:00

SÉF: Csomós András
Körtétől roskadoznak a piaci asztalok, már csak egy kis kávét kell leemelni hozzá a polcról, megbolondítani boldogsághormonnal, egy kis csokival. Mi sül ki belőle? Egy nagyon ütős menüsor, amellyel elkápráztathatjuk vacsoravendégeinket.
 
Menü:
-Tanyasi csirke fehérborban párolt körtével, zelleres burgonyapürével
-Körtés pite étcsokiöntettel
-Kávés körteleves csokoládégaluskáva

A kurzusok kis létszámban, 12 fő részvételével zajlanak.
Részvételi díj: 8 900 Ft/fő


Jelentkezés: www.sefakademia.hu
Telefon: +36 30 / 4994 - 372


Címkék: séfakadémia, kurzus, főzz velünk, főzőtanfolyam
Megosztás  |  

Hozzászólások




Ellenőrző kód
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Kezdőlap  |  Az Ikon  |  Étlap  |  Itallap  |  Séfajánlat
Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat  |  Oldaltérkép  |  Hírlevelek
hírlevél feliratkozás

Közösségi média
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Az Ikon  |  Étlap  |  IKON ebéd  |  Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat