Írta: Gálik Judit

A szerzetesi kultúra elképzelhetetlen bor nélkül, mégis a második világháborút követő államosítások elpusztították a közel ezer évig virágzó apátsági szőlő- és borművelő hagyományt. A Pannonhalmi Főapátság azonban elhatározta, hogy összefogással visszahozza nemzeti kultúránk e fontos részét, és újraindítja az apátsági pincészetet, melynek különleges borait elhozzuk Önnek az IKON étterembe.

Az este folyamán felvonulnak a borvidék reprezentatív fajtái és megtudhatja, milyen történet bújik meg a Hemina és Infúzió elnevezés mögött.

A Menü

Vendégfogadó frissítő, Pannonhalmi Salve 2011 gyöngyöző bor
Házi kenyér válogatásunk a várakozás perceire
Konyha üdvözlete a felkészülés pillanataira

  • Kékkagyló házi pirítóson – Pannonhalmi Sauvignon blanc 2012
  • Mangalicapecsenye tavaszi főzelékkel – Pannonhalmi Prior 2011 /dűlő és fürtválogatott Rajnai rizling/
  • Héjában sült krumpli-esszencia – Pannonhalmi Hemina 2011
  • Rosé kacsamell kucsmagombával, medvehagymával – Pannonhalmi Pinot Noir 2011
  • Frissítés képpen egy kis házi sorbet – Pannonhalmi Salve 2011 gyöngyözőborban
  • Pannonhalmi Infusio-ban párolt Charolais marhapofa – Pannonhalmi Infusion 2009 /az évjárat utolsó tételei /
  • Mák és csoki – Pannonhalmi Bencés Meggylikőr 

Ideje: Március 21. 19:00

Jegyek elővételben az étteremben vásárolhatóak.

Elővételben:13.000 Ft / fő
A borest alkalmával: 15.000 Ft / fő

Bővebb információ: 30/555 77 66

Ahhoz, hogy első kézből értesülj étlapunk változásairól, szervezett eseményeinkről iratkozz fel hírlevelünkre.