Életutak, sztorik és élmények fúziója

Boros László mesterszakács nevét szinte mindenütt ismerik Debrecenben, s a város határokon túl is. Fiatal tanulóként lépte át az Aranybika konyhájának küszöbét 1965-ben, ahol olyan legendás szakácsok oktatták, mint Mester András vagy Székely Ödönné "Bözsike néni". 1973-ban a Szabadság étterembe került és alig 23 évesen konyhafőnök lett. Később külföldön gyűjtött tapasztalatot, többek között két évig Ausztriában dolgozott, de főzött Oroszországban is. Több mint öt évtizedes munkája során sok debreceni éttermet irányított és fedezett fel tehetségeket. Akiket tanított, azok közül többen jelentős szállodák, éttermek konyhafőnökei, mesterszakácsai. 1998-ban megkapta a Nemzeti Gasztronómiai Szövetség legrangosabb díját, a Venesz József-díjat. Bár 2012-ben nyugdíjba ment, de azóta is figyelemmel kíséri és támogatja Debrecen gasztronómiai életének fejlődését.

Boros László mesterszakács vallja ma is:

"Mindig a lehető legjobbat, hitelesen – más titok nincs!"

Az IKON bemutatja: VENDÉGSÉGBEN

Az IKON büszke arra, hogy Debrecen szakács-doyenje örömmel fogadta azt a kezdeményezést, hogy az életút hatalmas receptgyűjteményéből néhány best of újra a tányérokra kerülhessen. Ebben az igazi örömfőzésben részt vesz Pataky Péter szakmai tanácsadónk és Durbák Norbert séf. Szeretettel várunk mindenkit egy megismételhetetlen vacsoraélményre és a debreceni vendéglátás legendás sztorijainak megismerésére!

MENÜ

  • Paradicsomtextúrák, bazsalikom
  • Hízott máj, kakukkfüves körte, pirított kalács
  • "Bözsike-néni" Debreceni töltött káposztája
  • Uborka granita, joghurt cripsy, lime
  • Szarvas duó, szarvasgomba, őszi zöldségek, áfonya jus
  • Equadori csoki torta, vaníliás cékla, kesudió

A menüsor ára: 12.900 Ft

Időpont: 2017. október 4. (szerda) 19:00

ASZTALFOGLALÁS

A vacsoraest Facebook eseményéhez bátran lehet csatlakozni! 

Ahhoz, hogy első kézből értesülj étlapunk változásairól, szervezett eseményeinkről iratkozz fel hírlevelünkre.