Goût de France / Good France a francia konyha egyik legnagyobb mai alakja, Alain Ducasse kezdeményezésére indult el világhódító útjára.

A rendezvény Auguste Escoffier 1912-ben indított vacsoráinak mintájára épül, melynek során a világ számos országában egy meghatározott napon ugyanazt a menüt szolgálták föl az éttermek vendégeiknek. Alain Ducasse ezt a hagyományt elevenítette fel, így március 21-én mintegy 2000 séf fog világszerte francia ételeket készíteni.

Ebben az évben éttermünket is felkérte a Budapesti Francia Nagykövetség, hogy csatlakozzon az eseményhez. Mi pedig úgy gondoltuk, hogy a francia konyha megérdemli, hogy egy egész hetet szánjunk a bemutatására, így 2017.03.20-25. között az IKON-ban tipikus francia ételeket is kínálunk étlapunkon.

A hét megkoronázásaként Bernáth József séf lesz a vendégünk, aki másfél évig egy lyoni étteremben ismerhette meg a francia konyha rejtelmeit. Az IKON csapata az ő irányításával lep meg Benneteket csütörtök és péntek este egy különleges menüvel, hogy egy-egy pohár finom bor kíséretében élvezhessétek a francia konyha valódi esszenciáját.

Bernáth József élményvacsorájának menüje:

 • LA CIBOISE BLANC
  Vichyssoise - póréhagymás burgonyaleves turbolyával
 • GRAND FERRAGE ROSE
  Gombás céklasaláta lágy kecskesajtkrémmel
  Ratatouille - provence-i lecsó debrecenivel
 • LA BERNARDINE CH.D.P.
  Konfitált kacsacomb tepertős nudlival, meggyes jus-vel
 • BAS ARMAGNAC VS
  Csokoládé mousse kardamomos naranccsal, mandulás ropogóssal

A változtatás jogát fenntartjuk!

A vacsora időpontja: 2017. március 23. (csütörtök) és március 24. (péntek) 19:30 óra
Jegyár: 18.900 Ft/ fő
Foglalás a +36 30 555 7766-os telefonszámon vagy az @ e-mail címen.

Ahhoz, hogy első kézből értesülj étlapunk változásairól, szervezett eseményeinkről iratkozz fel hírlevelünkre.