Steakvacsora a húsimádó séffel
A séf, aki hitvallásának tekinti a magyar konyha értékeinek újszerű bemutatását. A műsorvezető, aki az egyik országos kereskedelmi televízió gasztronómiai műsorában, az Ízes Életben vált népszerűvé a Chili & Vanilia gasztrobloggere Mautner Zsófi oldalán.
A stílusos vidéki, akinél egyértelmű, hogy miért fontos a jó minőségű, helyi alapanyagok választása, miért kell figyelembe venni egy étteremnél a szezonalitást, a térség hagyományait. Ő Pataky Péter.
A lemezlovasból lett szakács, aki 2012-ben Franciaország helyett Debrecent választotta, hogy a legsikeresebb éttermek közé vigye az IKON-t, most húsimádatával varázsol el minket!
Június 7-i steakvacsoráján minden marhahúsok legnemesebbikét, a wagyut juttatja főszerephez!
A wagyu szarvasmarhát évezredekig igavonó állatnak tartották Japánban, a hús fogyasztását a Mejdzsi-dinasztia hozta divatba nyugati mintára. A wagyu az évek során kialakította azt a genetikai tulajdonságát, hogy a munkavégzéshez zsírtartalékot képzett, amit egyenletesen raktározott el az izmaiban, és nagyobb igénybevétel után gyorsan mozgósította. Ettől lesz a wagyu vajpuha, a zsírja ugyanis nem elkülönülve rakódik le a bőre alatt, hanem egyenletesen márványozza a húst. Magyarországon található Európa egyik legnagyobb tiszta vérvonalú wagyu japán szarvasmarha állománya. Az állatokat Pest megyében a csév pusztai ökológiai folyosó 150 hektáros területén, GMO-mentes és természetközeli tartással nevelik. A kompromisszumok nélküli, szinte luxusba illő gondozás, valamint a különleges génállomány együtt olyan marhahúst eredményeznek, amely egyedülálló élményt ad majd a steak vacsorán résztvevőknek is.
Időpont: 2018. június 7. (csütörtök) 19.00 órától
Érkezés: 18.20-18.50 között
- Wagyu tatár, kaviár, bruschetta, marinált hagymák
Kreinbacher Prestige Brut Rosé pezsgő (Nagy-Somló) - Jéghideg wagyu savanyúleves, füstölt marhanyelv, kapribogyó, fürjtojás, kapor
Bohém Riesling Cuvée 2016 (Badacsony) - Válogatás 4 féle prémium steakből, fokhagymás burgonyapüré, grilezett gomba, konfitált paradicsomos pecsenyelé
Pannonhalmi Apátsági Pinot Noir 2016 (Pannonhalma)
Malatinszky Kúria Kövesföld 2007 (Villány) - limitált tétel - Magyar sajtválogatás, bükki, mádi sajtokból
Oremus Tokaji Aszú 6 puttonyos 2006 (Tokaj) - limitált tétel
A részvételi díj: 20.900 Ft/fő
A nagy érdeklődésre való tekintettel a foglalást csak akkor tudjuk véglegesíteni, ha legkésőbb 2018. június 6-ig (szerdáig) az Ikon étteremben készpénzben, vagy kártyás fizetéssel a teljes összeget kiegyenlítették. Ezt követően a foglalást töröljük és a várólistán szereplő következő vendég kapja meg.
Köszönjük megértésüket és közreműködésüket!