Írta: Gálik Judit

Intro

Mielőtt bekerültem az IKON csapatába, majdnem mindig olyan érzésem volt, hogy a gasztronómia iránti elkötelezettségemmel és őrületemmel tökéletesen egyedül vagyok szélesebb környezetemben. Az első naptól fogva – amikor fotózni hívtak be először egy júliusi étlapfrissítés kapcsán – , konzisztensen és egyre erőteljesebben érzem, hogy otthon vagyok. Senkinek nem furcsa, ha létrára állok, vagy földre fekszem egy jó fotóért, hogy evidensnek tartom a konyha kézműves termékeinek létezését, és hogy a séf számomra nem csak egy beosztott, hanem az étterem filozófiájának megtestesülése, a gépezet “apacsavarja”. 

Most pedig, amikor újra meghirdették a STÍLUSOS VIDÉKI ÉTTERMISÉG összejövetelének következő időpontját, el sem akartam hinni, hogy valósággá válik egy újabb – hullócsillagos estén a hűvös éjszakába kiáltott – kívánságom, avagy részt venni ezen a programon, egy stílusos étteremmel és egy – világot járt,ám de ízig-vérig – vidéki séffel.

A Stílusos Vidéki Éttermiség

„Összefogásunk célja, hogy az ínyenc utazók számára új vagy kevéssé ismert kulináris desztinációkat kínáljunk. Küldetésünknek érezzük, hogy a vidéki magyar gasztronómiai palettát színesítő, szívből jövő vendéglátáson alapuló kézműves éttermeket népszerűsítsük.
Az ország különböző pontjairól érkező szakácsok a kóstolók kínálása mellett izgalmas bemutatófőzésekkel is szórakoztatnak majd, és persze megismerhetjük az egyes séfek személyes hitvallását a modern magyar konyhaművészetről.
Hiszünk abban, hogy a vendéglátás jövője szempontjából a minőségi magyar alapanyagok és az igényes kézműves manufaktúrák támogatása kulcsfontosságú. Ennek érdekében válogatott termékek piacát kínáljuk a látogatóknak ezen a napon az ország különböző pontjairól.”
(Forrás: http://www.rosinante.hu/aktualis/stilusos-videki-ettermiseg-20)

Időpont: 2012. szeptember 29., szombat 12.00-22.00.

Helyszín: Walter Vendéglő (2074 Perbál, Fő utca 26.)

Szeretettel várunk mindenkit a perbáli WALTER VENDÉGLŐBE, a Stílusos Vidéki Éttermiség nevében!

Milyen éttermeket lehet megkóstolni szeptember 29.-én?

  • Anyukám Mondta
    www.anyukammondta.hu
  • Chianti Étterem
    www.chiantietterem.hu
  • IKON Restaurant
    “Aki ismer minket, tudja, hogy órákig tudunk mesélni az IKON-ról. De ha csak egy mondatunk van rá, tömören így fogalmazunk: fanatikus gasztro-műhely. Nálunk mindenki őrült egy kicsit, és bár különbözünk, a minőség iránti elkötelezettségünk eggyé kovácsol minket . Nem elégszünk meg a jóval, a tökéletességre törekszünk, hogy a legjobb helyi alapanyagokból, a legnagyobb szakértelemmel és állandó minőségben kerüljenek vendégeink elé az ételek. A friss nyersanyagokra, a modern technológiára helyezzük a hangsúlyt, és miközben rehabilitáljuk az elfeledett vagy mellőzött alapanyagokat, engedjük, hogy távoli országok hatásai is megérintsenek.”
    www.ikonrestaurant.hu
  • Az Imola Udvarház
    www.imolaudvarhaz.hu
  • A Mandula Étterem és Bor Bár
    www.gere.hu
  • A Manga Gasztronómiai Műhely
    www.hernyak.hu
  • Nomád Hotel konyhája
    www.nomadhotel.hu
  • Walter Vendéglő
    www.waltervendeglo.hu
  • Rosinante Étterem
    www.rosinante.hu
  • Sarki Fűszeres
    www.sarkifuszeres.hu
  • Viator Apátsági Étterem és Borbár
    www.viator.co.hu

 

Ahhoz, hogy első kézből értesülj étlapunk változásairól, szervezett eseményeinkről iratkozz fel hírlevelünkre.