Blog
Karácsonyi vacsora az IKON-ban
December 15-én folytatódik tematikus vacsoraest sorozatunk ami ezúttal nem egy borászt, egy földrészt, vagy egy séfet helyez az este középpontjába…
2022. december 08.
Mangalica Vacsoraest az IKON-ban
2022. november 11.
IKON Juniális
Legutóbbi családi napunk akkora sikert aratott, hogy úgy gondoltuk meg kell ismételnünk. 😊 Így június 19-én vasárnap, újra főszerepben a teraszunk és Dj Németi, aki ezúttal Farkas Izsák elektromos hegedűs barátját hozza magával. 🎻
2022. június 10.
Kreinbacher borkóstoló
“A Kreinbacher Birtok területei kiváló fekvésű, a bazaltorgonák alatti dűlők, amelyeket organikusan művelünk. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű. Ezek mellett syrah-val is dolgozunk és eddigi eredményeink jele, hogy Somló elismert szőlőfajtái között kapott helyet.”
2022. május 12.
10 kezes vacsoraest
Ilyen még nem volt! Egy menüsorban az elmúlt 10 év.
Éttermünk 10. születésnapja alkalmából nem mindennapi dologgal készülünk számotokra! 🎊
Május 6-án, konyhánkban összefognak az Ikon eddigi Séfjei. Pataky Péter , Szendrei Bence, Csomós András, Durbák Norbert és Thür Ádám egy felejthetetlen vacsoraesttel kápráztat el titeket.
2022. május 06. | 00:00
Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében megvalósuló projetk
„A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.”
2020. november 01. | 00:00
Márton napi liba napok az IKONban!
„Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartja a régi mondás. Hát, mi senkit sem szeretnénk befolyásolni, de talán jobb lenne biztosra menni.
2020. november 09.
IKON - Gin o'clock
Tavaly voltunk a Bestillo pálinkaháznál, amikor is már pedzegették hogy valami újdonsággal készülnek. Pár hete jött egy csomag egy palack Gin-nel. Az elsők lehettünk akik itthon megkóstolhatták a Bestillo első Gin-ét a Mrs. Millicent-et.
2020. augusztus 06. | 18:00
Valentin nap az IKONban!
Ünnepelj kedveseddel nálunk!
A Valentin nap, február 14-én, Szent Bálint vértanú napja. Az angolszász országokból elterjedt hagyomány szerint ezen a napon, a szerelmesek megajándékozzák egymást.
2020. február 14. | 17:30
Legyen az idei év vége más!
Közeledik az év vége és ezzel együtt a céges és családi évzáró események is. Amennyiben még nem kezdted el a szervezést, ne késlekedj!
2019. november 29. | 14:00
Jótékonysági est Schiffer Miklós, stílusszakemberrel
„Ami a stílust a divattól megkülönbözteti az a minőség”
2019. április 30. | 18:00
Sörre bor! Bemutatkozik a Zip’s brewhouse, Miskolc Debrecenben
A zip's eredettörténet már az elejétől fordulatos. A nem véletlenül hasonló nevű ZIP Technologies 1993 óta gyárt sikerrel sörgyártó berendezéseket, és a világ több, mint 25 országában főznek sört az ő csúcstechnikájuknak hála. Csak ők maguk nem igazán főztek stabilan saját söröket. 2012-ig
2019. április 17. | 18:30
Goût de France | Francia est az IKON-ban!
2019. március 21-én, vagyis a csillagászati tavasz első napján, immár ötödik alkalommal rendezik meg 5 kontinens, több mint 150 országában a francia gasztronómiát ünneplő Goût de France / Good France rendezvényt. A csúcskategóriájú éttermektől a minőségi bisztrókig, a világ minden pontjáról érkezett séfek vehetnek részt ezen az ünnepi eseményen.
2019. március 21. | 18:00
Tokaj, Villány és Thür Ádám – 2 bor vidék, 1 séf
2019. március 13. | 18:30
Valentin nap? IKON!
A Valentin nap, február 14-én, Szent Bálint vértanú napja. Az angolszász országokból elterjedt hagyomány szerint ezen a napon a szerelmesek megajándékozzák egymást.
2019. február 14. | 17:30
A Degusztációs menü – ahogy az IKON-ban látjuk
Ha betér hozzánk egy vendég legyen helyi vagy az ország, vagy épp a világ valamely távoli pontjáról, a legtöbb esetben kíváncsi arra, hogyan is főzünk mi itt, Debrecenben, a Hajdúságban. Nekik ajánljuk a Degusztációs menünket, ami nemcsak izgalmas, de valódi kulináris unikum is.
2019. február 01.
Köszöntsük együtt az új évet!
Amennyiben még nem kezdte el a szervezését, ne késlekedjen! Ez egy forgalmas idõszak egy étterem életében, így az idõpontok is végesek.
2018. december 02.
Steakvacsora a húsimádó séffel
A séf, aki hitvallásának tekinti a magyar konyha értékeinek újszerű bemutatását. A műsorvezető, aki az egyik országos kereskedelmi televízió gasztronómiai műsorában, az Ízes Életben vált népszerűvé a Chili & Vanilia gasztrobloggere Mautner Zsófi oldalán.
2018. június 07. | 19:00
Spárga vacsora Bernáth Józseffel, a Séffel
Bernáth József séf, több külföldi Michelin-csillagos étteremben is dolgozott és a Konyhafőnök zsűrijéből lett ismert. Bernáth József azonban nem csak a tévéműsornak köszönheti, hogy a magyar családok közkedvelt séfje lett.
2018. május 10. | 19:00
IKON 6. születésnap április 28-án
Már csak párat kell aludni, és izzítjuk a sütőt, megtöltjük a poharakat, fújjuk a lufikat, szóval indulhat az IKON 6. szülinapi partija!
2018. április 28. | 11:00
Rövidesen Michelin-csillagok ragyogják be Debrecent!
2018. március 26-án jelentették be Budapesten a 2018-as európai Michelin-kalauz díjazottait, amely szerint Magyarország első két Michelin-csillagos étterme az Onyx Restaurant lett!
2018. április 04. | 19:00
A konyha gyémántjai: szarvasgomba & prémium borok
"Aki erkölcsös és erényes életet szeretne élni, az ne kóstolja meg a szarvasgombát." (olasz közmondás)
2017. december 07. | 19:00
Vendégségben: Szendrei Bence „Sandokán”
"Ha Márton napján a libák korcsolyáznak, akkor karácsonykor bízvást bőrig áznak" - hangzik a mondás. Azt még nem tudjuk, hogy november 11-én mennyire lesz szomorkás az időjárás, azt viszont már igen, hogy november 3-án nagyon jó hangulatú vacsoraestre várunk benneteket! A Vendégségben következő séfje Szendrei Bence "Sandokán" lesz.
2017. november 03. | 19:00
Az IKON bemutatja: VENDÉGSÉGBEN
Életutak, sztorik és élmények fúziója
2017. október 04. | 19:00
Fedezd fel az IKON KAMRÁJÁT!
A KAMRA létrehozásának gondolata az IKON Debrecen tulajdonosaiban és munkatársaiban már régóta érlelődött. Tulajdonképpen 2012 tavaszán az étterem megnyitásakor is szerették volna a koncepciót útjára indítani, de a beruházás végül 2016-ban valósult meg és ebben az évben teljesedett ki.
2017. július 28.
Végre megszületett, fogadjátok szeretettel a jövő heti Francia menüt…
2017.03.20-25. között Francia hetet tartunk az IKON-ban.
2017. március 17.
Egy hét a francia életstílus jegyében…
A Goût de France / Good France a francia konyha egyik legnagyobb mai alakja, Alain Ducasse kezdeményezésére indult el világhódító útjára.
2017. március 14.
Ismét DiningCity Étterem Hét az IKON-ban!
Márciusban Magyarország 120 étterme kínál 3 fogásos menüsort egy héten át vendégeinek a DiningCity Országos Étterem Hét keretében.
2017. március 10.
Ismét „Valentinozunk” az IKON-ban!
Ha február, akkor Valentin nap, a szeretet és a szerelmesek napja, amiről mi sem maradunk le! Egy különleges, erre az estére megalkotott 4 fogásos menüvel, 3 féle választható főétellel és ajándék koktéllal várunk Benneteket!
2017. február 14. | 12:00
Liba menü november 10-12. között
Már az 1100-as években tartottak országszerte lakomákat Márton napján. Ekkor ért véget a paraszti év és kezdetét vette a téli pihenés időszaka, amit megünnepeltek. Úgy tartották, minél többet esznek-isznak ilyenkor, annál több erőhöz és egészséghez jutnak.
2016. november 09.
Back to basics…
Nyitásunk óta alapfilozófiánk, hogy próbáljuk saját készítésű termékekkel megtölteni éléskamránkat. Ezért főzünk saját lekvárt, háziszörpöt, házilag füstöljük a húsokat, vagy épp rakjuk el a kovászos uborkát. Mindebből a legizgalmasabbat próbáljuk kihozni, a kovászos uborkából például fagylaltot is készítünk.
2016. szeptember 08.
Két napig kolbászból lesz a kerítés Debrecenben, a Nagyerdőn!
Már nagyon készülünk a Debrecziner Gourmet-ra: szervezkedünk, egyeztetünk, papírokat töltögetünk. Beleadjuk szívünket-lelkünket, hogy maradandó gasztronómiai élményt szerezzünk Nektek.
2016. május 10.
4 évesek leszünk, és ezt idén is megünnepeljük!
Április 24-én újra zenés-táncos születésnapi bulit csapunk az IKON teraszán finom ételekkel, jó italokkal és meglepetés ajándékokkal.
2016. április 24. | 00:00
Kézműves sörök estje a Kamrában!
Az Etyeki Sörmanufaktúra nemrég nyitotta meg kapuit, ahol válogatott alapanyagokból, egyedi receptek alapján készülnek a különféle nedűk.
2016. április 15. | 18:00
Exkluzív Nőnapi Aszú Kóstoló - nem csak nőknek!
„Édes” nőnapi estre készülünk a Kamránkban, március 8-án! A Holdvölgy Pincészet főborásza, Gincsai Tamás és sommelier-énk, Vállai Béla kalauzolja el vendégeinket az aszúk világában: a Holdvölgy Pince 4 évjáratának (2006, 2007, 2008, 2009) 6 puttonyos aszúit kóstolhatjátok meg, miközben szakértőink beavatnak az aszúkészítés rejtelmeibe.
2016. március 08. | 00:00
KAMRA EST - Márciustól új programsorozatot indítunk!
Márciustól megtöltjük az IKON Kamrát, ezúttal különböző programokkal. Havonta több alkalommal szervezünk élménydús esteket, melyek között mindenki megtalálhatja a számára legizgalmasabbat: lesz itt minden a borozástól a söresten át a pálinkakóstolásig.
2016. március 02.
Az IKON-ban is Valentinozunk!
Februárban mi sem maradunk le a Valentin-napról. Vasárnap meghosszabbított nyitva tartással várjuk az ünnepelni vágyókat egy különleges, 5 fogásos menüsorral és ajándék koktéllal!
2016. február 14. | 12:00
IKON Kamra: fenékig tejfel
2016 meghozta számunkra a rég várt újításokat, így örömmel jelenthetjük be, hogy január 12-én, kedden nyílik az IKON nagyon új, nagyon hangulatos, nagyon Kamra része.
2016. január 11.
Novemberben is borvacsora az IKON-ban, vendégünk: Bott Frigyes
„Célunk, hogy mindenkori tudásunk szerint, a helyi adottságokra alapozva, élménygazdag, elegáns borokat készítsünk. A természethű, tiszta ízű bor nem más, mint sok-sok letisztult apró mozzanat összessége - szőlőben és pincében egyaránt.” (Bott Frigyes)
2015. november 13. | 19:00
Októberi borvacsoránkon az IKON bemutatja: Kovács Nimród Winery
Ismét elindítjuk borvacsora sorozatunkat, melynek soron következő vendége az egri Kovács Nimród Winery lesz, amit maga Kovács Nimród személyesen mutat be.
2015. október 22. | 12:00
Októberben újra Étterem Hét!
Október 12. és 18. között újra lefoglalhatjátok asztalaitokat az Étterem Hét-re. Az országos kezdeményezésben 4900Ft-ért fogyaszthatjátok el az általatok összeállított, háromfogásos IKON menüsort.
2015. október 06.
Igen, van ajándékutalványunk. Nem is akármilyen!
Egyre gyakrabban keresnek fel minket vendégeink azzal a kéréssel, hogy vacsorát ajándékoznának családtagoknak, barátoknak. Örömmel jelentjük be, hogy bármikor van erre lehetőség, már az étterem nyitása óta többféle ajándékutalványunk is van.
2015. szeptember 17.
Szeptemberben újra SVÉT!
Fergeteges ételek, finom borok, családias légkör, lágy zene, 12 kézműves étterem, helyi kistermelők – ez vár azokra, akik szeptember 6-án Pannonhalmára látogatnak a SVÉT következő éves rendezvényére.
2015. szeptember 06. | 12:00
Pezseg, mint mi - A Cívis, az IKON saját habzóbora
Folyamatosan hódítja meg az IKON közönségét a Cívis, a saját habzóborunk. Ha még nem tettétek, kóstoljátok, szeressétek vagy akár vigyétek haza! Nem fogtok csalódni!
2015. szeptember 01.
Hello nyár, hello nyári étlap
2015-ös, nyári étlapunkat úgy terveztük, hogy minden szempontból ízlelhető legyen rajta a nagybetűs Nyár.
2015. június 10.
Gourmet Fesztivál: ott a helyünk
Már-már közhelyes az állítás, hogy a Gourmet Fesztivál a magyar gasztronómia csúcstalálkozója. De pontosan így van.
2015. május 15.
IKON 3. szülinapi party
Idén is nagy lesz a szülinapi sürgés-forgás az IKON teraszán. A nap házigazdái Mautner Zsófi, gasztroblogger, műsorvezető és Pataky Peti lesznek. Találkozhattok Szik Mátyás, kétszeres magyar sommelier bajnokkal is.
2015. április 26. | 11:00
St. Andrea és Kaláka Borvacsora
Lőrincz György, a St. Andrea szőlőbirtok birtokigazgatója az Egri borvidék egyik legmeghatározóbb borásza, aki nemcsak boraival, de kedves, harmonikus természetével is kivívja az emberek szeretetét és tiszteletét.
2015. április 16. | 18:00
Új szín a tavaszba, új szín az étlapra…
Pár napja együtt üldögéltünk a séfasztalnál, amikor megjelent Tolnai Pisti, és miután megbeszélték az aktuális gomba kínálatot, Pataky Peti megkérdezte tőle: „Van már medvehagymád?” Ez a kérdés egyértelműen jelezte, hogy eljött a tavasz; kell a medvehagyma és a tavaszi gomba Pistitől, itt az ideje az új étlapnak az IKON-tól.
2015. március 24.
Nőnapi ebéd
Lepd meg kedvesed Nőnap alkalmából egy kellemes ebéddel!
2015. március 08. | 12:00
IKON Valentin
Egy vacsora, amely garantáltan leveszi kedvesedet a lábáról, és melyre egy olyan menüsort állítottunk össze, ami igazán különleges egy igazán különleges alkalomhoz.
2015. február 14. | 12:00
Monsieur Cabernet Franc az IKON-ban
Akinek „valószínűleg még az ereiben is Cabernet Franc folyik” és akinek a borait a Master of Wine-ok „felső kategóriás”-nak minősítik, azt méltán nevezhetjük a hazai borászat ikonjának.
2014. december 11. | 18:00
„Barbár” az IKON-ban – Tradíciók találkozása
Az este, amikor a szekszárdi Heimann borok és az IKON séfje találkoznak…
2014. november 13. | 18:00
Az IKON Debrecen bemutatja –Heimann Borvacsora
„Mi a titok a Heimann borokban? Az első és legfontosabb biztosan a saját ízlésünk és a törekvés, hogy mindenből a legjobbat hozzuk ki. Mindez azonban nem valósulhatna meg a kiegyensúlyozott ültetvények és a közvetlen, személyes odafigyelés nélkül.” (Heimann Zoltán)
2014. november 13. | 18:00
Új évszak – új étlap
Amikor eltűnik a paradicsom és előbújnak a gombák, amikor almát rágcsálunk ropogós barack helyett… ezek jelzik az ősz és az új étlap beköszöntét.
2014. október 22.
Rózsaszín október
Október az emlőrák elleni küzdelem hónapja. Idén mi is csatlakozunk a Magyarországon egyedülálló kezdeményezéshez, amely a minőségi és egészséges étkezést népszerűsíti.
2014. október 06.
SVÉT 6.0 Debrecen
Folytatódik a nagysikerű, a vidéki éttermek legjavát bemutató Stílusos Vidéki Éttermiség programsorozat.
2014. szeptember 02.
Gourmet Fesztivál: idén is mindenből a legjobbat
A Millenárison ismét felsorakoznak majd a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői. Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a rakott krumpli minél változatosabb elkészítése foglalkoztatja majd -a saját fogásaik bemutatása mellett - a séfeket.
2014. május 23.
KÉT évesek lettünk
2014. április 27-án, vasárnap tartjuk születésnapunkat.
2014. április 27. | 10:00
Whisky est
Ha szeretnél jobban elmélyülni a whiskyk világában, ez irányú műveltséged kívánod bővíteni, itt egy igazán izgalmas lehetőség, egy prezentációval egybekötött whisky kóstoló.
2014. április 25. | 18:00
Valentin napi vacsora
2014. február 14. | 18:00
A Világevő szerint jó ajánlat az IKON ebéd
Írta: vilagevo.blog.hu
2014. január 31.
Ikon séfek a Séfakadémiában
Írta: sefakademia.hu
2014. január 21.
TeHéNtÁnC BoRvAcSoRa
Írta: Gálik Judit
2013. október 22. | 18:00
Séfakadémia / Ikon – Csoki, körte, kávé
Írta: Séfakadémia
2013. október 21.
Mi is csatlakoztunk az ÉTTEREM HÉTHEZ!
Írta: Gálik Judit
2013. szeptember 24.
A Stílusos Vidéki Éttermiség bemutatja: Közel a tűzhöz
Írta: Gálik Judit
2013. augusztus 21.
András, gondoltad volna?
Írta: Gálik Judit
2013. július 16.
Debrecen Moszkvában - az Ikon menüje és piaclátogatás a séffel
Írta: vilagevo.hu
2013. július 08.
Különleges magyar konyhát mutattak be Moszkvában
Írta: hirado.hu
2013. július 08.
Az IKON lett a legjobb vidéki étterem!
Írta: Népszabadság
2013. július 05.
Debreceni gulyásos hot dog
Írta: diningguide.hu
2013. június 24.
Házi tészta nyári vargányával
Írta: Gálik Judit
2013. június 24.
Bemutatjuk Debrecen IKONJAIT!
Írta: Gálik Judit
2013. június 17.
Bőrén sült lazacfilé vajas tavaszi zöldségekkel
írta Gálik Judit
2013. június 12.
Nem kell félni a … gulyástól
Írta: Gálik Judit
2013. június 10.
Debreceni étterem az idei Gourmet Fesztiválon!
Írta: Gálik Judit
2013. május 21.
Hogyan készülünk a borestekre?
Írta: Gálik Judit
2013. április 10.
Kapirgálós csirkék és boldog mangalicák az IKON étteremben
Írta: Gálik Judit
2013. március 11.
Vendégünk a pannonhalmi apátság pincészete
Írta: Gálik Judit
2013. március 07.
Orosz est az ikon étteremben
Írta: Gálik Judit
2013. február 26. | 19:00
Valentin napi vacsora
Írta: Gálik Judit
2013. február 08.
Tárkonyos pityókaleves, házi füstölt kolbásszal
Írta: Bor & Párlat
2013. január 10.
Pisztrángfilé kolozsvári rakott káposztával
Írta: Gálik Judit
2012. december 09.
VÁCLAV KLAUS kedvence a palócleves
Írta: Gálik Judit
2012. december 05.
Márton Napi Libanapok
Írta: Gálik Judit
2012. november 07. | 08:00
Borbaráti oktatás
Írta: Gálik Judit
2012. október 27.
DEGUSZTÁCIÓS menü
Írta: Gálik Judit
2012. október 22.
IKON ebéd
Írta: Gálik Judit
2012. október 18.
SÉFasztal
Szívünk csücske, éttermünk legizgalmasabb része. Népszerűségét mi sem mutatja jobban, hogy előre kell rá helyet foglalni, cserébe olyan kulináris élményben részesítjük, amilyennel Debrecenben még nem találkozott.
2012. október 16.
Debrecenbe kéne menni –Interjú az IKON Debrecen séfjével és tulajdonosával
Írta: chiliesvanilia.blogspot.com
2012. október 10.
Grillezett libamáj
Írta: Gálik Judit
2012. szeptember 17.
Abszolút zöld
Írta: Gálik Judit
2012. augusztus 17.
Az alapanyagok tisztelete
Írta: Gálik Judit
2012. augusztus 17.
A kezdet
Írta: Gálik Judit
2012. augusztus 14.
Stílusos Vidéki Éttermiség - avagy otthonra találás
Írta: Gálik Judit
2012. szeptember 29. | 12:00