+36 (30) 555 7766

Hírmorzsák Blog

Jun
24

Házi tészta nyári vargányával

2013-06-24 08:20 | írta Gálik Judit
Házi tészta nyári vargányával

Hozzávalók 4 személyre:
0,5 kg házi tészta (legjobb, ha tanyasi tojásból magunk gyúrjuk, ha erre nincs lehetőségünk, a piacról szerezzük be)
0,5 kg friss vargánya
egy ág kakukkfű
5 dkg vaj
1 dl tejszín
pár kanál olaj
pár csepp fehérborecet
kevés reszelt parmezán (vagy más érlelt sajt)

bors
friss petrezselyem

A gombákat egy száraz ecsettel a homoktól és földtől alaposan megtisztítjuk, tönkjüket egy késsel lekapargatjuk, utána folyóvízzel (de nem áztatva!) leöblítjük. Megtörölgetjük konyharuhával, majd felszeleteljük. A lehulló darabokból egy fél fej hagymával és egy gerezd fokhagymával alaplevet főzünk. Az alaplevet leszűrjük. A gombaszeleteket forró serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, közben sós vizet teszünk fel főni a tésztának. A gombáról az olajat leöntjük, kevés alaplevet öntünk rá és rádobjuk a vajat, összerottyantjuk, pár csepp borecettel ízesítjük. A tésztát a sós vízben al dente-ére főzzük, és szűrőkanállal szószba tesszük. Tálaláskor petrezselyemmel és vékonyra gyalult sajttal megszórjuk.


Címkék: házi tészta | IKON | recept | vargánya
Megosztás  |  

Hozzászólások




Ellenőrző kód
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Kezdőlap  |  Az Ikon  |  Étlap  |  Itallap  |  Séfajánlat
Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat  |  Oldaltérkép  |  Hírlevelek
hírlevél feliratkozás

Közösségi média
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Az Ikon  |  Étlap  |  IKON ebéd  |  Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat