+36 (30) 555 7766

Hírmorzsák Blog

Jan
10

Tárkonyos pityókaleves, házi füstölt kolbásszal

2013-01-10 08:53 | írta Bor & Párlat
Tárkonyos pityókaleves, házi füstölt kolbásszal

Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg házi füstölt szalonna
10 dkg hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
1 e.k. piros paprika
2 l húsalaplé
pár csepp tárkonyecet
1 dl házi tejföl
30 db sült kolbászkarika

IKON borajánlat:
Szőke Mátyás - Chardonnay 2009

Kevés házi füstölt szalonnát apró kockára vágunk és megpirítjuk. Kiszedjük, hagymát és fokhagymát dinsztelünk a visszamaradt zsírban. A burgonyát felkockázzuk. A hagymás zsírba jó minőségű piros paprikát szórunk, majd hozzáadjuk a krumplit, babérlevelet és összeforgatjuk. Felöntjük alaplével, ha van füstölt csülök főzőlevünk, használjuk bátran, ha nincs, érdemes egy kis füstölt körmöt, vagy bordaporcot is beledobni. Lassú tűzön főzzük. Ha a burgonya megpuhult, egyharmad részét kivesszük és kevés lével, még forrón összeturmixoljuk. Fontos, hogy forrón tegyük, különben a burgonya nyúlós-ragacsos lesz. A pürét a leveshez adjuk sűrítés gyanánt. Kóstolgatni kell, hogy a sav-só-cukor szentháromságot jól eltaláljuk. Közben a házi kolbászt megpirítjuk, tárkonyecettel meglocsoljuk. Tálaláskor házi tejfölt kanalazunk, rátesszük a sült kolbászkarikákat és meglocsoljuk a kolbászzsíros tárkonyecettel. Majd széles mosollyal az arcunkon nekilátunk.


Forrás: http://www.borutazo.hu/docs/boresparlat.php



Címkék: füstölt kolbász | Bor & Párlat | pityóka | recept
Megosztás  |  

Hozzászólások




Ellenőrző kód
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Kezdőlap  |  Az Ikon  |  Étlap  |  Itallap  |  Séfajánlat
Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat  |  Oldaltérkép  |  Hírlevelek
hírlevél feliratkozás

Közösségi média
IKON RESTAURANT AND LOUNGE
Az Ikon  |  Étlap  |  IKON ebéd  |  Blog  |  Galéria  |  Kapcsolat