Írta: Gálik Judit

A tavasz félig már betette a lábát a konyhánkra. A télre jellemző gumós zöldségeket lassan felváltják a ropogós,tavaszi hajtások és zöldségek, melyeket bátran és bőven használunk új étlapunkon. Ételeink megbízható forrásból származó, kistermelők által termelt és feldolgozott alapanyagokból készülnek, a tanyasi csirkénk valóban a szabadban kapirgált, hozzájutva azokhoz a fontos ásványi anyagokhoz és vitaminokhoz, melyek húsukat ízletesebbé és porhanyósabbá teszi. „Piacos Julika” kendermaggal táplált szárnyasait sem ízében, sem termetében összehasonlítani nem lehet a fogságban tartott és megnyomorított jószágokkal, melyekkel a boltokat megtöltik. Kövér Zoltán , debreceni tenyésztő biztosítja számunkra a legjobb minőségű mangalicahúst, melynek zamata felülmúlja a tömeggyártásra termelt sertéshúsok színét, illatát és ízét.
Gondosan és alázattal bánunk a beérkező húsokkal és zöldségekkel, legyen az egy szál sárgarépa vagy marhagerinc. Arra törekszünk, hogy a főzési, sütési folyamatok által a lehető legjobb, legtermészetesebb formáját tartsa meg az alapanyag, a húsok szaftosak és puhák, a zöldségek vitamindúsak maradjanak.

Nincsenek mirelit ételeink, nem használunk mikrohullámú sütőt, mert konyhánkra a kézművesség jellemző. Naponta kétszer sütünk kenyeret, hogy mindig friss, puha kenyér kerüljön az asztalra, míg vendégeink a vacsorára vagy ebédre várakoznak. Magunk gyúrjuk és nyújtjuk a tésztát, amiből egyedi ízvilágú tésztaételeket kreálunk környékbeli friss hozzávalókból, és ravioli formájában levesbetétéként is használjuk. Bármelyik tésztaételünket kóstolja meg, érezni fogja, milyen íz-és állagbeli különbség van egy házilag készített és műanyagzacskós között.

Ha eddig voltak kétségei éttermünket illetően, engedje nekünk megmutatni, hogy a minőségi és egészséges étel nem elérhetetlen. Kóstolja meg DEBRECEN MENÜNKET, mely három szezonális fogásból áll. A főétel három opcióból szabadon választható.

Debrecen Menü

Előételek

Tanyasi húsleves ropogós zöldségekkel
Mangalicapástétom házi pirítóssal

Főételek

Rántott mangalicakaraj hagymás tört burgonyával, házi savanyúsággal
Tanyasi csirkecomb burgonyapürével, sült gombákkal vagy házi kompótunkkal
Marhapörkölt krémes tarhonyával, savanyított hagymákkal

Desszert

Házi mákos torta, vaníliaöntettel (liszt nélkül)

A három fogásos Debrecen menü ára csak: 4.000Ft

Asztalfoglalás: 30/555 77 66
IKON étterem – Debrecen, Piac utca 23.


Ahhoz, hogy első kézből értesülj étlapunk változásairól, szervezett eseményeinkről iratkozz fel hírlevelünkre.