Írta: Bor & Párlat

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dkg házi füstölt szalonna
  • 10 dkg hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 1 e.k. piros paprika
  • 2 l húsalaplé
  • pár csepp tárkonyecet
  • 1 dl házi tejföl
  • 30 db sült kolbászkarika

IKON borajánlat: Szőke Mátyás - Chardonnay 2009

Kevés házi füstölt szalonnát apró kockára vágunk és megpirítjuk. Kiszedjük, hagymát és fokhagymát dinsztelünk a visszamaradt zsírban. A burgonyát felkockázzuk. A hagymás zsírba jó minőségű piros paprikát szórunk, majd hozzáadjuk a krumplit, babérlevelet és összeforgatjuk. Felöntjük alaplével, ha van füstölt csülök főzőlevünk, használjuk bátran, ha nincs, érdemes egy kis füstölt körmöt, vagy bordaporcot is beledobni. Lassú tűzön főzzük. Ha a burgonya megpuhult, egyharmad részét kivesszük és kevés lével, még forrón összeturmixoljuk. Fontos, hogy forrón tegyük, különben a burgonya nyúlós-ragacsos lesz. A pürét a leveshez adjuk sűrítés gyanánt. Kóstolgatni kell, hogy a sav-só-cukor szentháromságot jól eltaláljuk. Közben a házi kolbászt megpirítjuk, tárkonyecettel meglocsoljuk. Tálaláskor házi tejfölt kanalazunk, rátesszük a sült kolbászkarikákat és meglocsoljuk a kolbászzsíros tárkonyecettel. Majd széles mosollyal az arcunkon nekilátunk.

Forrás: http://www.borutazo.hu/docs/boresparlat.php


Ahhoz, hogy első kézből értesülj étlapunk változásairól, szervezett eseményeinkről iratkozz fel hírlevelünkre.